Lintzaagmachines met minimaal smeersysteem

Hoogland-Mennens presenteert het Italiaanse fabrikaat Carif lintzaagmachines. Carif is producent van een compleet programma handbediende, semi-automatische en CNC gestuurde lintzaagmachines.

Deze machines kenmerken zich door een gepatenteerde hydraulisch geregelde zaagdruk, eenvoudige bediening en een lange levensduur. De modellen 260, 320 en 450 zijn onder andere uit te rusten met originele Carif rollenbanen en een minimaal smeersysteem. Deze minimaal smeersystemen zijn in eerste instantie ontworpen om tijdens het afkorten van materialen de overvloed van liters koelvloeistof te vervangen door enkele druppels smeerolie.

Door de instelbare pomp (hoeveelheid) en de tijdregelaar (frequentie) worden er tijdens de bewerking enkele druppels olie naar de spuitmond gepompt en door de luchtstroom op het te smeren oppervlak verdeeld. Hierdoor wordt geen olie gemorst en door het gebruik van de geringe hoeveelheid olie is er een minimum aan vervuiling.

Veel voordelen tegen een lage investering
Door dit systeem en door de milieuvriendelijke olie, ontstaat er een schone werkomgeving terwijl de machine en de producten eenvoudig schoon te maken zijn met warm water en een gewoon schoonmaakmiddel. Als directe voordelen van het minimaal smeersysteem mag genoemd worden dat schone producten een beter oppervlakteresultaat hebben en meteen kunnen worden gelast. De bewerkingskosten zijn beduidend lager door onder andere het mindere vloeistof verbruik van 90%. De problemen met het milieuafval worden deels opgelost doordat er geen afvoer van vervuilde koelvloeistof meer is en ook geen droge spanen meer vrijkomen. Tevens wordt door dit systeem de werkomgeving veiliger, want uitglijden wordt voorkomen door een droge vloer.

Industrial supplies
Hoogland-Mennens is tevens importeur van Bimak kolomboormachines en van zaagmachines van het Duitse fabrikaat Klaeger. Hoogland-Mennens is sinds 1876 een combinatie van staal/buizenhandel en industrieel toeleverancier met ruime voorraden, een team productspecialisten, uitstekende logistiek en optimale service. Als partner op het gebied van MRO producten en technische voorzieningen in industrie en offshore wordt gewerkt vanuit vestigingen in het hele land.

Hoogland-Mennens
METAVAK Hardenberg 2011, Standnummer 510

Vraag hier  gratis uw entreebewijs aan.
Download hier de beursplattegrond met deelnemers

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

20 jaar MetaalNieuws in jubileummagazine samengevat

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december zal gaan verschijnen blikken wij samen…

Plaatbewerking

Wisseling van de wacht bij Rolleri

18-10 Eli de Jager is zijn carrière bij Rolleri op bijna dezelfde wijze begonnen als…

Oppervlaktetechniek

Topfinish maakt polijsten, ontbramen en reinigen tastbaar

13-10 Tijdens de beurs presenteerde de specialist het finishen van lasergesneden sleutelhangers. Bezoekers konden hiermee…

MetavakNieuws

METAVAK erg positief verlopen voor zowel exposanten als bezoekers

11-10 “Het sentiment was bij zowel bezoekers als exposanten erg positief. Na een jaar noodgedwongen…

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Dormatec creëert stabiel proces met randapparatuur

03-10 Om meer output te genereren op dezelfde hoeveelheid vierkante meters, investeren maakbedrijven in allerlei…

MetavakNieuws

Krachtige, alles-in-één software voor metaalbedrijven

01-10 ECI is ontstaan vanuit de samenwerking tussen gerenommeerde softwareleveranciers van de producten Bemet (voorheen…

MetavakNieuws

Topfinish – 30 jaar finishing

01-10 De afmetingen van de machines vormen een leuke uitdaging voor Topfinish, en ook voor…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X