Loodprijs schiet omhoog

0

Met een stijging van 12 cent staat de loodprijs in één klap op 2,06 euro per kilo. Dat meldt Lood.nu, een online groothandel in lood en lood gerelateerde producten. Lood.nu houdt op haar website de dagelijkse loodprijs bij.

Net als olie, graan en cacao is lood een grondstof waarvan de prijs wordt bepaald door vraag en aanbod wereldwijd. Economische ontwikkelingen, productinnovaties en institutionele beleggers zorgen ervoor dat de prijs van lood de laatste jaren op zijn zachtst gezegd niet echt stabiel is. Prijsschommelingen van 10 procent per dag of meer zijn geen uitzondering meer. Analyseren en leren is het enige wat rest en dat kan met de overzichten op www.lood.nu. De groothandel meldt de dagprijzen (gebaseerd op gegevens van London Metal Exchange (LME) en schetst in overzichtelijke grafieken de prijsontwikkelingen in laatste maand, het laatste half jaar en het laatste jaar. Zo kunnen inkopers van lood zelf trends ontdekken, pieken en dalen signaleren en op basis daarvan beslissen wat het juiste moment is om te lood te bestellen.

Wie op de hoogte wil blijven van de loodprijs kan zich inschrijven voor een nieuwsbrief voor een wekelijkse loodprijs update. Lood.nu heeft ook een facebook pagina en is te volgen via Twitter. Bij iedere substantiële wijziging van de loodprijs en bij iedere prijswijziging van de producten op Lood.nu wordt een bericht geplaatst op het prikbord van Faceboek en een tweet via Twitter verstuurd.