LVD geeft ponsmachines grotere revolvercapaciteit

0

De 200 kN ponsmachines uit de Strippit V-Serie van LVD hebben voortaan een grotere revolvercapaciteit. De V20-1225 en V20-1525 ponsmachines zijn vanaf nu uitgerust met een nieuw ontworpen revolver met 47 stations, waaronder drie automatisch indexeerbare stations van 88,9 mm en vier stations van 50,8 mm.

De grotere revolvercapaciteit biedt een hoge flexibiliteit en kortere insteltijd, waardoor de productiviteit van de machine omhoog gaat.

Elk station kan vormstempels en -matrijzen opnemen en kan bovendien worden uitgebreid met indexeerbare multi-tools om de revolvercapaciteit en –flexibiliteit te verhogen en tegelijkertijd de insteltijden te verkorten. Snel wisselbare matrijshouders verkorten de omwisseltijden. Op de ponsmachines uit de Strippit V-Serie kunnen ook de recentste gereedschapstechnieken worden gebruikt, zoals speciaal vorm-, wiel-, draadrol en ontbraamgereedschap. Geslepen bussen van gehard staal en geharde conische stiften zorgen voor een precieze uitlijning van stempel en matrijs, wat resulteert in een hoge kwaliteit van de geponste gaten en een lange levensduur van de gereedschappen. De bi-directionele rotatie van de revolver kiest automatisch het kortst mogelijke traject naar het volgende ponsstation, waardoor de positionering van station naar station sneller verloopt en de productiviteit stijgt.

De hydraulische aandrijving realiseert assnelheden tot 900 slagen per minuut bij 1 mm centerafstand. De geavanceerde aandrijving en de gebruiksvriendelijke interactieve software zorgen ervoor dat de machine optimaal kan werken met hoge snelheden en reduceren tegelijkertijd lawaai en schokken. Volledig programmeerbare slagprofielen en de gepatenteerde Smart Stroke-functie zorgen voor maximale ponsprestaties en voor de nodige flexibiliteit bij pons- en vormtoepassingen. Smart Stroke optimaliseert automatisch de ponscyclus door de terugloop van de ram te bepalen op basis van de dikte van het materiaal en de afstand tussen de gaten. Op die manier kan de productiviteit worden verhoogd zonder tussenkomst van operator of programmeur.

Drie programmeerbare plaatklemmen

De V20-1225 en de V20-1525 zijn uitgerust met drie programmeerbare, verplaatsbare klemmen die kunnen worden ingesteld op een bepaalde positie op de X-as en die individueel kunnen worden verplaatst naar een nieuwe positie binnen het werkstukprogramma. Dit beperkt of elimineert de niet-ponsbare zones, optimaliseert het materiaalgebruik en maakt besparingen mogelijk bij het ponsen van roestvrij staal en aluminium. Verder bieden deze ponsmachines ook een vernieuwend tafelontwerp waarop platen tot 146 kg kunnen worden bewerkt. Een borsteltafel zorgt voor een geluids- en krasarme verwerking van de werkstukken en maakt een budgetvriendelijke omwisseling of vervanging van individuele borstels mogelijk.