LVD komt met fiberlaser op Euroblech

0

LVD presenteert komend najaar op de Euroblech in Hannover diverse nieuwe ntwikkelingen. Opvallend zijn vooral een systeem voor de geautomatiseerde gereedschapsinstelling op afkantpersen en het fiberlasersysteem Electra FL.

De Belgische machinefabrikant, die het 60-jarig bestaan viert, noemt het nieuwe systeem voor geautomatiseerde gereedschapinstelling één van de belangrijkste productontwikkelingen voor afkantpersen uit het laatste decennium. “Dit unieke systeem biedt immers het antwoord op de fundamentele vraag om het aantal instellingen op een afkantpers tot een minimum te beperken.”

Fiberlaser

Het aanbod lasersnijmachines wordt uitgebreid met de Electra FL, een ultrasnel fiberlasersysteem voor plaatbewerking. De Electra FL is uitgerust met een energievriendelijke fiberlaserbron die zorgt voor de snelle en nauwkeurige verwerking van traditionele materialen zoals staal, roestvrij staal en aluminium, met als extra troef de efficiënte verwerking van koper en messing. Het materiaal absorbeert de laserstraal beter waardoor bij dunne plaat de verwerkingssnelheid tot 50 % hoger ligt in vergelijking met een CO2-laserbron.

Dankzij Touch-L, de nieuwste LVD sturings- en gebruikersinterface met touchscreen, is de Electra FL makkelijk te bedienen. Touch-L maakt gebruik van een 19″-touchscreen en een grafische gebruikersinterface om de gebruiker efficiënt en moeiteloos doorheen alle nodige mens-machine interacties te begeleiden.

LVD zal op de Euroblech (23-27 oktober) voorts tonen:

De Pullmax 720 200 KN ponsmachine, die een kostenefficiënte oplossing biedt voor pons-, vorm-, markeer-, buig- en tapactiviteiten op één enkele machine.

De 135 ton, 3 meter Easy-Form-afkantpers, uitgerust met de nieuwe TouchTM-B sturing en een verbeterde gebruikersinterface.

De 35 ton, 1,5 meter PPEC-afkantpers met energiereductiesysteem.

De CADMAN offline programmeersoftware.

LVD, hal 12 , stand F50.