LVD vergroot revolvercapaciteit ponsmachines

De nieuwe 200kN CNC revolverponsmachines uit de Strippit M-serie van LVD hebben 51% meer revolvercapaciteit dan vorige modellen. De machines voor het middengamma hebben een revolver met 47 stations. Dat resulteert in meer flexibiliteit en kortere insteltijden, waardoor de productiviteit van de machine stijgt.

Om de tijd voor het verwisselen van gereedschappen zo kort mogelijk te houden, zijn de Strippit M-serie ponsmachines uitgerust met een veelzijdige mix van revolverstations, waaronder drie 88,9 auto-index stations en vier 50,8 mm stations. Elk station is geschikt voor gevormde stempels en matrijzen en kan worden verbeterd door toevoeging van indexeerbare multi-tools om de revolvercapaciteit en de flexibiliteit verder te verbeteren en de insteltijden te verkorten. De insteltijd wordt ook verminderd dankzij snel verwisselbare matrijshouders. De Strippit M-serie maakt gebruik van de recentste gereedschapstechnologie, zoals speciale vormwerktuigen, wiel-, tap- en ontbraamgereedschappen.

Bussen van gehard staal en geharde pennen zorgen voor een precieze uitlijning van de stempel en de matrijs, voor hoge kwaliteit en lange levensduur. De bidirectionele revolverrotatie kiest automatisch de kortste route naar het volgende ponsstation, waardoor de positionering van het ene station naar het andere sneller verloopt en de productiviteit optimaal is.

Strippit M-serie machines zijn uitgerust met een servogestuurde hydraulische persaandrijving, die geoptimaliseerd is voor hoge prestaties. Assnelheden tot 380 slagen per minuut bij 25 mm centerafstand en tot 900 slagen per minuut bij 1 mm centerafstand zijn mogelijk.

De jongste ponsmachines van LVD benutten het materiaal optimaal, want werkstukken tot 1250 x 2500 kunnen worden verwerkt, waarbij grote platen worden verwerkt door de klemmen te verplaatsen. Plaatdiktes tot 6,35 mm zijn mogelijk. De materiaalbenutting wordt verder geoptimaliseerd met Smart Clamp, een standaardfunctie die automatisch de exacte klemlocaties bepaalt om de insteltijden te verkorten en de klemmen te beschermen.

De machines worden ook gekenmerkt door een volledige 25 mm afstand tussen de bovenste en onderste revolver, waardoor de productie grotere vormen toelaat, zoals lansen, rolvormstempels, doordrukkers of kaarthouders. Een borsteltafel beperkt lawaai en krassen op de werkstukken en laat een zuinige overschakeling of vervanging van individuele borstels toe.

Energie-efficiënt

De Strippit M-serie ponsmachines zijn uitgerust met het EnergieReductieSysteem (ERS) van LVD, waardoor ze tot 30% minder elektriciteit verbruiken dan vergelijkbare machines en de werkings- en onderhoudskosten lager liggen.

De Strippit M-serie ponsmachine kan worden geïntegreerd in een optioneel, inbouwbaar, automatisch laad/ontlaadsysteem of een Compact Tower (CT-P) van 6 of 10 pallets om materiaal te laden, te ontladen en op te slaan.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Vier op een rij

26-10 Dibalex leverde sinds 2008 reeds meer dan tien verscheidene volautomatische lijnen die operationeel zijn…

Plaatbewerking

Euromac laat klanten meegroeien in automatisering

22-10 Euromac zet hiervoor in op compacte en modulaire automatisering met systemen voor plaatbelading- en…

Plaatbewerking

SafanDarley en Dumaco ontwikkelen volautomatisch knipcentrum

18-10 Dumaco in Kampen telt 85 medewerkers en richt zich vooral op het bewerken van…

Plaatbewerking

Trumpf lanceert nieuwe ponsmachine TruPunch 3000

27-10 Trumpf lanceert in het kader van de virtuele Euroblech zijn nieuwe ponsmachine TruPunch 3000.…

Plaatbewerking

Flexibel ponsen vanaf coil

18-12 Flexibiliteit is de grote kracht van de volledig servo-elektrische Linapunch MC-E lijn die Dimeco…

Plaatbewerking

Prima Power opent nieuwe fabriek in Finland

25-03 Prima Power heeft 21 maart een nieuwe fabriek in Finland geopend. Finn-Power Oy, onderdeel…

Plaatbewerking

RHTC demonstreert nieuwe machines op Euroblech

17-10 De Nederlandse producent en leverancier van persen RHTC presenteert op de Euroblech naast de…

Featured

Trumpf helpt plaatbewerker stap voor stap verbeteren

13-03 Hoe verbeter je in het huidige tijdperk van digitalisering stap voor stap je productieproces…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen