LVDN vertegenwoordigt Jesco draaibanken

0
563

Draaibankenfabrikant Jesco heeft LVDN uitgekozen voor de vertegenwoordiging in Nederland. Dit maakte de Taiwanese fabrikant kort voor METAVAK Gorinchem bekend.

De vertegenwoordiging heeft betrekking op de eigen modellen van Jesco. Deze modellen voldoen volgens Wout Lankreijer van LVDN aan de extreem strenge normen die Cochester-Harisson aan haar draaibanken stelt. Lankreijer: “Colchester draaibanken behoren tot de meest gekopieerde draaibanken ter wereld, de meeste fabrikanten zijn echter niet in staat om aan de kwaliteitseisen te voldoen. Jesco is de absolute uitzondering in de markt en fabriceert zodoende al jaren de Colchester-Harrison machines voor de niet Europese markt. Echter, Jesco mag deze machines niet aan derden leveren.”
De eigen modellen van Jesco zijn qua ontwerp gelijk aan de vorige Colchester modellen en voldoen eveneens aan de hoge kwaliteitsnorm. LVDN krijgt veel vraag naar deze modellen en kan deze nu invullen als vertegenwoordiger van Jesco in Nederland. Lankreijer toont zich zeer verheugd: “Jesco behoort tot de top in deze markt. Door de enorme vraag is de levertijd van Colchester machines inmiddels opgelopen tot 7-8 maanden. LVDN kan de meest populaire Jesco modellen vanuit voorraad leveren.”
Voor METAVAK Gorinchem waren in Europa eveneens geen Colchester machines meer beschikbaar. LVDN toonde op haar stand de Jesco Trainer, een van de populairste Jesco machines van dit moment.

Startende ondernemers
LVDN vestrigde op METAVAK voorts de aandacht op een basis werkplaats inclusief 2 jaar garantie en onderhoud voor startende ondernemers. Dit basis machine pakket bestaat uit een Colchester CNC draaibank of teach-in combinatie draaibank met een Bharat Fritz Werner verticaal CNC bewerkingscentrum. Daarnaast bevat het pakket een standaard set gereedschap waarmee de starter voorlopig vooruit kan. Dit pakket werd op METVAK aangeboden voor een prjis net onder een ton. Lankreijer: “Wij weten als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om een nieuwe onderneming te starten. Banken vragen vaak veel zekerheden waardoor uitstekende ondernemingsplannen soms geen uitvoering krijgen. LVDN wil hierin verandering brengen door het aangaan van een nauwe verbintenis met startende ondernemers in de metaalindustrie. Door het bieden van aanvullende zekerheden en een goed bedrijfsplan van de starter helpen wij de financiering in te vullen.”