Machinefabrikant LVD fuseert met Pullmax

De Belgische fabrikant van plaatbewerkingsmachines LVD gaat fuseren met het Zweedse Pullmax. Het betreft een operationele fusie, waarbij de verkoop-, service-, productie- en R&D-activiteiten zullen samensmelten.

Met het akkoord worden productaanbod en marktbereik van beide bedrijven uitgebreid en ontstaat een van de grootste fabrikanten van plaatbewerkingsmachines in de sector, met productiesites in België, Centraal Europa, de Verenigde Staten en China, en vertegenwoordiging in meer dan 50 landen wereldwijd, waaronder 20 eigen filialen voor verkoop- en serviceondersteuning. Het akkoord voorziet dat elke onderneming haar bedrijfsidentiteit behoudt maar dat de belangrijkste activiteiten op het vlak van verkoop, service, productie en engineering worden samengevoegd. Onder de voorwaarden van de operationele fusie zal LVD de Pullmax-ponsmachines voor de wereldmarkt bouwen en met hen samenwerken inzake onderzoek en ontwikkeling voor nieuwe ponsmachines en ponstechnologie. Pullmax zal het volledige gamma LVD producten voor lasersnijden, ponsen, buigen en knippen vertegenwoordigen evenals LVD software en mid-level automatisering.

Het volledige gamma ponsmachines van Pullmax wordt toegevoegd aan LVD’s bestaande productportfolio ponsmachines. Dit resulteert in een volledig aanbod van ponsmachines met ruime mogelijkheden en een uitgebreide reeks geautomatiseerde systemen.

In Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk worden de verkoop- en serviceactiviteiten van LVD en Pullmax op landniveau samengesmolten tot een geïntegreerd verkoop- en servicenetwerk voor zowel LVD- als Pullmax-klanten. In alle andere markten biedt LVD verkoop- en serviceondersteuning via een uitgebreid netwerk van filialen en agenten.

Pullmax ontwikkelt en produceert geavanceerde productiemachines en systeemoplossingen. Het bedrijf bestaat 73 jaar en was ooit een afdeling van Esab. Wereldwijd zijn er 50.000 machines geïnstalleerd. Pullmax levert robuuste, innovatieve en betrouwbare ponssystemen aan bekende bedrijven als Greenheck Fan Corporation (USA), Nibe (Scandinavia), Alpha Manufacturing Limited (UK). De types 520 en 720 van Pullmax zijn snelle, hoogproductieve machines die tot 75 mm hoogte kunnen vormen. Ze zijn voorzien van een gereedschapswisselaar die 360° indexering toelaat, en hebben een grote revolvercapaciteit door gebruik van Extended Tool Magazine (ETM) en OrbitTool cassette. De machines kunnen volledig geautomatiseerd worden en laten zo onbemande productie toe 24 uren per dag, 7 dagen per week.

LVD werd opgericht in 1952 en concentreert zich op geïntegreerde oplossingen op het vlak van ponsen, lasersnijden, buigen en offline software. Als een van de marktleiders in buigitechnologie was LVD de eerste om een pc-gebaseerde besturing voor afkantpersen te introduceren en is het toonaangevend inzake adaptief buigen en specifieke oplossingen op maat van de klant.

LVD en Pullmax zullen de design- en engineeringmiddelen waarover ze beschikken samenvoegen, om aan de markteisen tegemoet te komen en samen nieuwe producten voor plaatbewerking te ontwikkelen en te introduceren.

Carl Dewulf, gedelegeerd bestuurder LVD Company verklaarde: “We zijn enthousiast om met Pullmax de krachten te bundelen en een bredere waaier van high-level ponsproducten en meer uitgebreide automatiseringsoplossingen aan onze klanten te kunnen aanbieden. Het toevoegen van de Pullmax-ponsmachines aan onze Strippit-lijn van ponsproducten versterkt en positioneert verder het LVD-merk.”

Tomas Hellström, Voorzitter van de Raad van Bestuur bij Pullmax, voegde eraan toe: “Door LVD’s uitgebreide productengamma, en in het bijzonder hun expertise in kant- en lasersnijtechnologie en offline software, kan Pullmax zijn klanten een grotere meerwaarde bieden door een ruimer aanbod aan oplossingen naast de pons- en automatiseringsproducten die onze kernactiviteit uitmaken.”

Pullmax wordt in Nederland vertegenwoordigd door PAC Plaatbewerkingsmachines in Ridderkerk.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Belangrijke investering Apparaten Fabrikage Waalwijk

22-08 Apparaten Fabrikage Waalwijk is het bedrijf van de familie Van der Wilk. Het wordt…

Plaatbewerking

Romonta snijdt in eigen huis, met eigen stikstof

18-08 Romonta – opgericht in 1978 – is hoofdzakelijk actief in de voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf…

Plaatbewerking

Hoekman RVS investeert in 30 kW Eagle fiberlaser

06-05 Volgens Gert Hoekman zal deze investering een nieuwe dynamiek en andere werkwijze in het…

Plaatbewerking

RVS-specialist Dumaco Woerden blinkt uit in XXL productie

25-04 De (internationale) markt kent Dumaco Woerden ook wel als ReviconBarosta. Revicon is van oudsher…

Plaatbewerking

Zantech kan eindelijk feestje vieren

28-03 Op de uitnodigingskaart voor de festiviteiten wordt dan ook melding gemaakt van het 37-jarig…

Plaatbewerking

Dumaco Kampen pakt groeikansen

15-03 Zo is recent een nieuw lasersnijsysteem geïnstalleerd en is de complete productie voor een…

Plaatbewerking

Nieuwe 300 tons E-Brake sluit aan bij duurzame filosofie TEMA Process

05-01 Zijn bedrijf maakt machines voor de productie van grondstoffen voor de food, chemie, mineralen…

Plaatbewerking

Euromac laat klanten meegroeien in automatisering

22-10 Euromac zet hiervoor in op compacte en modulaire automatisering met systemen voor plaatbelading- en…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen