Magswitch van Goudsmit heft zware lasten veilig

0

De Magswitch is een nieuwe schakelbare hefmagneet uit Australië. Hij heft onder andere vlakke en ronde stalen producten evenals gietdelen, maar fixeert ook stalen voorwerpen, waarna deze gelast en geslepen kunnen worden.

Goudsmit Magnetic Systems uit Waalre presenteert de Magswitch later dit jaar op de Euroblech (23 t/m 27 oktober in Hannover). Het bijzondere aan dit systeem is dat hij bij inschakeling zeer krachtig is en bij uitschakeling absoluut geen restmagnetisme bevat. Door de verbeterde hefkracht kunnen nu ook zwaardere voorwerpen met permanente magneten verplaatst worden. Het voordeel van schakelbare permanente hefmagneten is dat ze geen back-up systeem nodig hebben wanneer de stroom uitvalt en op deze manier veilig zware lasten kunnen tillen. Dit geeft volgens Goudsmit aanzienlijk lagere investerings- en onderhoudskosten maar ook een veel eenvoudigere besturing.

Magneetgripper

De schakelbare Magswitch is een aanvulling op het Goudsmit programma. De magneetgripper werkt optimaal tot een plaatdikte van 4 mm. Hij is ontwikkeld om ook de dikkere en zwaardere platen te handelen.

De Magswitch wordt in diverse afmetingen geleverd en kan in combinatie lasten tot 15.000 kg tillen. Hij wordt geleverd als hand geschakelde magneet, pneumatisch geschakelde magneet en elektrisch met afstand besturing.

Goudsmit Magnetic Systems

Hal 12, stand A16