Mamach toont snelwisselsysteem U-tec

0

Mamach Machinehandel presenteert op METAVAK Gorinchem het snelwisselsysteem U-tec van Heimatec Gereedschappen. De ingenieurs van Heimatec zijn er in geslaagd een universeel snelwisselsysteem te ontwikkelen waarmee veel kosten kunnen worden bespaard.

Bij U-tec is sprake van een extreem grote overdracht van krachten dankzij de toepassing van polygonaal drijfwerk. Het systeem kan zowel bij gereedschap met interne als met externe spanmoeren worden ingezet. Het besparingspotentieel bij de inkoop van gereedschappen is groot omdat in het gebruikelijke Heimatec gereedschap ofwel met spantangen ofwel met U-tec wisseleenheden kan worden gewerkt. Het spannen van het U-tec systeem is ook mogelijk met andere spanmoeren. Ook zijn grote besparingen op de operationele kosten mogelijk, dankzij de minimale insteltijden. Moeten bij standaard gereedschappen met DIN 6499 de spanmoeren losgemaakt en verwijderd worden, bij inzet van het U-tec systeem is het een kwestie van de juiste eenheid plaatsen, en deze met geïntegreerde spanmoeren aantrekken.

Dit alles gaat niet ten koste van de hoge standaard en gebruiksvriendelijkheid die de gebruikers van Heimatec gereedschappen gewend zijn. Want ook nu is er sprake van een zeer korte en compacte bouw, extreem hoge lagerstijfheid en interne koeling tot 120 bar.

Het U-tec systeem omvat veel wisseleenheden voor boren, verzinkboren, tappen, frezen, draaien et cetera. Het kan worden voorzien van diverse gereedschapopnames, zoals Weldon, ER spantangopnames en Combi-freesopsteekdoorns.

Mamach Machinehandel in Zevenbergen heeft sinds 2002 het dealerschap van Heimatec, dat vaste en aangedreven gereedschappen levert voor CNC-gestuurde machines, zowel voor draaien als frezen. Voor bijna ieder merk en type machine heeft Heimatec een leveringsprogramma. Is dat niet het geval dan kan dit in overleg met de machineleverancier op zeer korte termijn worden ontworpen.

Mamach Machinehandel, standnummer 250