Matecs investeert in grote TOS kotterbank

0

Matecs in Roosendaal investeert in een nieuwe kotterbank. Het is een allround machine van het type TOS WHN 13.8, met een Heidenhain 530i besturing. De machine, gebouwd door de Tsjechische machinefabrikant Tos Varnsdorf, zal per 1 december operationeel zijn.

Matecs is leverancier van uiteenlopende producten en diensten in verschillende takken van de industrie en een expert in het uitvoeren van machinale bewerkingen van formaat. Het bedrijf is onder andere gespecialiseerd in de precisiebewerking van (grote) metaalproducten voor sectoren als de maritieme industrie en de petrochemie.

Met de nieuwe kotterbank denkt Matecs de klanten die hoge eisen stellen aan de kwaliteit van hun producten, uitstekend te kunnen bedienen. Deze nieuwe machine vervangt één van de oudere kotterbanken van hetzelfde type en past dan ook op de oude fundatie.

Bij Matecs werken zo’n 45 mensen. De productiemedewerkers hebben een jarenlange ervaring en volgen bovendien met regelmaat praktijkcursussen, om de CNC –besturingen van de verschillende bewerkingsmachines vakkundig te kunnen bedienen. Onder hen zijn enkele jonge vaklui, die Matecs in samenwerking met de vakopleiding die zij volgen, in de praktijk wegwijs maakt.

Met de combinatie van gekwalificeerd personeel en een machinepark dat steeds over de laatste technische mogelijkheden beschikt, wil Matecs een betrouwbare totaalleverancier zijn. Van engineering, tekenen, produceren, leveren, meten, logistiek, onderhoud, reparatie en assemblage tot voorraadbeheer. Ook het verzorgen van bijvoorbeeld 3.2 certificering door alle keuringsinstanties behoort tot het dienstenpakket.

In de afgelopen jaren is er al veel geïnvesteerd in de uitbreiding en vernieuwing van het machinepark. Het complete machinepark bestaat uit diverse CNC bestuurde (carrousel)draaibanken en freesbanken en uit een aantal TOS CNC bestuurde kotterbanken.

Matecs is al ISO 9001 gecertificeerd en is op dit moment in de laatste fase van een traject voor NEN-EN-ISO 3834-2 certificering van haar lasactiviteiten.