Mechempro presenteert vloeistoffen van Quaker Chemicals

Mechempro presenteert op het METAVAK Plein de metaalbewerkingsvloeistoffen van Quaker Chemicals, Mechempro levert het hele programma van koelvloeistoffen, dat bestaat uit volledige oliën, emulsies en micro-emulsies, semi-syntheten en volledige synthetische vloeistoffen en systeemreinigers.

Quaker Chemicals levert deze producten zelf aan grote partijen, zoals automobielfabrikanten en hun toeleveranciers en staalproducenten. Om ook het MKB-metaal te bedienen, werkt Quaker samen met partners in een groot aantal landen. In Nederland is dat Mechempro in Hazerswoude Dorp, het bedrijf van Peet van Wijk. Mechempro is distributeur van diverse bedrijven en biedt naast metaalbewerkingsvloeistoffen producten aan op het gebied van coatings, lijmen en afdichten, corrosiewerende producten, hydraulische olie, reinigingsproducten en chemische onderhoudsproducten.
Vanuit het gehele programma van Quaker Chemicals zijn drie producten geselecteerd, die grotendeels op alle bewerkingen toepasbaar zijn. Dat is allereerst Quakercool 7101 LF. Dit is een biostatische, hoog functionerende vloeistof met een medium hoeveelheid minerale olie. Deze vloeistof is ontwikkeld voor de machinale bewerking van aluminium legeringen met een hoog gehalte aan silicium en koper alsook gietijzer, staal en kunststoffen. Quakercool 7101 LF heeft goede smerende eigenschappen door een synergetische samenstelling van ester en anti-slijtage additieven en is ook geschikt voor Mapal ruimen. Van Wijk noemt ook de levensduur, de corrosiewerende eigenschappen en de biologische en schimmelwerende eigenschappen als pluspunten.
Quakercool 3530 is een semi-synthetische machinebewerking- en slijpvloeistof, toegepast in een concentratie van 4 tot 6 %. Deze is geschikt voor een brede range van bewerkingen van middelmatig tot zware operaties. Dankzij de lage schuim karakteristieken is Quakercool 3530 ook toepasbaar in zacht water. Verder is het toepasbaar op aluminium, brons en koper. De verwachte levensduur is minimaal 12 maanden. De vloeistof is chloor, phenol, nitriet en dea vrij en bevat verder ook geen componenten die vallen onder de gevaarlijke stoffen lijst

Tot slot is Quakercool 2710 BF een volledig synthetisch biologisch afbreekbare koelvloeistof waar smering niet wordt vereist. Deze is vooral geschikt voor het slijpen van staal, gietijzer en aluminium in een concentratie van 3 – 8 %. Het is een minerale olie, die boron vrij is. Quakercool 2710 BF heeft goede antischuimeigenschappen, zorgt voor een goede oppervlaktefinish en heeft een prima bio-weerstand. De anti-corrosiewerende eigenschappen zijn goed, de vloeistof heeft een plezierige geur en er is geen sprake van opbouw van residue na hittebehandeling.
De metaalbewerkingsvloeistoffen van Quaker Chemicals behoren volgens Van Wijk tot het topsegment van de markt. “Dat blijkt al wel uit het feit dat ze leveren aan een groot aantal automobielfabrikanten”, aldus Van Wijk. “Hun producten zijn van hoge kwaliteit en ze worden voortdurend vernieuwd en verbeterd.”

TIV Venray 2011, standnummer 310

Vul hier uw prijspuzzel oplossing in!

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Lima presenteert nieuwe elektrische Mitsubishi

13-11 Lima Intern Transport introduceert op VILO Venray de compleet nieuwe Mitsubishi elektrische heftruck: de…

Toeleveren

Machinefabriek “Huba” en “Jeldi” Metaal gaan voor samenwerking

13-11 Ze komen al langere tijd bij elkaar over de werkvloer en vullen elkaar goed …

Toeleveren

Elmec opnieuw van de partij

13-11 Elmec ziet deelname aan TIV Venray als een ideale manier om haar diensten en…

Toeleveren

TIV Venray met Innovation Wall en Engineering Experience

12-11 Op 18, 19 en 20 november opent Evenementenhal Venray haar deuren voor de vierde…

Toeleveren

Beurscombinatie brengt 7400 bezoekers op de been

27-11 De exposanten en organisatie van TIV, VILO en SecuVak Venray kijken tevreden terug op…

Geen categorie

Ter Hoek Vonkerosie: Probleemoplosser van formaat

18-11 Ter Hoek Vonkerosie in Rijssen, deze week exposant op TIV Venray, is marktleider in…

Toeleveren

TIV Venray samen met VILO & SecuVak

18-11 Deze week vindt Technische Industriële Vakbeurs plaats in combinatie met VILO en SecuVak. Drie…

Toeleveren

TIV Venray samen met VILO & SecuVak

18-11 Deze week vindt Technische Industriële Vakbeurs plaats in combinatie met VILO en SecuVak. Drie…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen