Meetarm met computer aan boord

0

Faro Benelux laat de TIV-bezoekers kennismaken met de Edge. Dit is een nieuwe draagbare meetarm, die kwaliteits- en reverse-engineering-processen verbetert door onderdelen snel en eenvoudig te meten of te scannen.

Dankzij de geïntegreerde meetassistent en het ingebouwde touch-
screen is niet langer een laptop nodig om snel afmetingen te controleren. Door een verbeterde werking, draagbaarheid en betrouwbaarheid is de nieuwe meetarm ook nog eens eenvoudiger in het gebruik. De Edge, beschikbaar in drie veelgevraagde werkvolumes en een 7-assige configuratie, is een instrument voor elke draagbare meetapplicatie. De zeven rotatieassen garanderen volgens Faro altijd een maximale flexibiliteit bij het gebruik.

Andere verbeteringen zijn onder andere:
• Verbeterde communicatie – bluetooth, Wi-Fi, USB, en ethernet aansluitmogelijkheden. Beheer van meerdere instrumenten via het netwerk.
• Smart Sensor Technology – verbeterde sensoren waarschuwen voor abnormale externe belastingen, corrigeren temperatuurschommelingen en melden mogelijke problemen met de instellingen.
• Ergonomie – de verbeterde gewichtsverdeling en balans is minder belastend en verhoogt het gebruiksgemak. De gepatenteerde interne balancering zorgt voor een comfortabel en ontspannen gebruik.
• Multifunctionele aansluitpoort in handvat – naadloze integratie van verwisselbare accessoires. Snel verwisselbaar handvat. Uitbreidbaar.

TIV Hardenberg 2011, standnummer 539