Merrem investeert flink in machinepark

Met de aanschaf van zeven machines is het machinepark van Merrem Materials en Merrem Kunststoffen flink uitgebreid. “Een positief gevolg van de flinke groei die beide bedrijven doormaken”, vertelt algemeen directeur Raimo Schreven van Merrem Materials in Zaltbommel, dat deze week exposant is op TIV Hardenberg.

De kunststofonderneming heeft onder meer een negenassig draai- en freescentrum aangeschaft met dubbele spindel, automatische gereedschapwisselaar met veertig gereedschappen, onderturret, freesspindel (12.000 rpm) vrij programmeerbaar en Fanuc-besturing. De machine heeft een stafdoorvoer van 65 mm en kan producten bewerken tot 1.000 mm lengte. Hiermee kunnen standaard draai- en freesbewerkingen tot en met vijfassig simultane freesbewerkingen uitgevoerd worden.

Daarnaast breidde Merrem het machinepark uit met een vijfassig CNC-bewerkingscentrum met een X-slag van 500 mm, automatische gereedschapwisselaar en Siemens-besturing en een CNC-freesmachine met gereedschapwisselaar en een X-slag van 2 meter. Door de extreem grote slag van deze laatste machine, kunnen vooral lange producten ook in kleine series efficiënt bewerkt worden.

De vernieuwing werd gecompleteerd met de aanschaf van vier CNC-bewerkingscentra met X-slagen van 500, 750 (2x) en 1250 mm, automatische gereedschapwisselaar en Heidenhain-besturing en een CNC-gestuurde opdeelzaagmachine voor het snel en nauwkeurig zagen van platen en blokken tot een dikte van 130 mm en een breedte van 4 meter.

Tot slot wordt er eind 2011 bij Merrem Materials in Zaltbommel een nieuwe afzuiginstallatie met warmteterugwinning gebouwd die voldoet aan de laatste eisen en normen.

“Deze investeringen brengen de capaciteit en de kwaliteit van beide bedrijven op het gewenste hoger niveau.

Door autonome groei en de oprichting van Merrem Kunststoffen, in 2006 samen met de broers Joop en John Leonhardt, is onze omzet de laatste 5 jaar verdubbeld. Tevens hebben we door deze groei twee keer een FD Gazellen award ontvangen, een award voor de snelst groeiende ondernemingen van Nederland. Een resultaat om trots op te zijn’, vindt Schreven.

Merrem Materials en Merrem Kunststoffen, gevestigd in Dinxperlo, zijn gespecialiseerd in het bewerken en leveren van industriële en high performance kunststoffen, composieten, technisch rubber en elektrotechnische isolatiematerialen. Vanuit Dinxperlo worden de klanten in Noord- en Oost Nederland bediend, de rest van Nederland en België wordt vanuit de hoofdvestiging in Zaltbommel verzorgd. Totaal heeft men 60 medewerkers in dienst.

Om de toegevoegde waarde naar klanten te verhogen, beschikken beiden ondernemingen over een enorme voorraad halffabricaten (8.000 m² in Zaltbommel en 1.500 m² in Dinxperlo) en eigen bewerkingsfaciliteiten waar producten op maat worden vervaardigd. Naast het leveren van halffabricaten en producten op maat hebben beide bedrijven technisch adviseurs in dienst die klanten helpen bij de engineering van een product of machine. Tot de belangrijkste afzetmarkten behoren de voedingsmiddelen-, de elektrotechnische-, de halfgeleider- en de metaalindustrie, net als de medische-, de chemische en petrochemische industrie.

Merrem Materials en Merrem Kunststoffen, stand 502 op TIV Hardenberg

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Precisiebeurs en Vakbeurs Kunststoffen geannuleerd

15-10 De Precisiebeurs en de Vakbeurs Kunststoffen gaan dit jaar niet door. Dit heeft organisator…

Bedrijf en Economie

Vakbeurs Kunststoffen verplaatst naar december

07-05 De vakbeurs Kunststoffen 2020 wordt verplaatst van september naar 2 en 3 december 2020.…

Bedrijf en Economie

Moulding Industries neemt Bema Kunststoffen over

19-04 Moulding Industries heeft opnieuw een strategische overname gedaan in de waardeketen van kunststoffabricaten. Nadat…

Materialen

Denk ook eens aan kunststof!

21-09 Kunststoffen, een evenement van Mikrocentrum, is inmiddels een begrip in de Benelux. En met…

Toeleveren

Airborne versnelt groei dankzij kapitaalinjectie

02-03 Airborne International, producent van composieten (hoogwaardige vezelversterkte kunststoffen), heeft een kapitaalinjectie van 12 miljoen…

Materialen

Kunststoffen 2015 volgeboekt

15-09 De Kunststoffenbeurs, op 23 en 24 september in Veldhoven, is helemaal volgeboekt. Deze 17e…

Geen categorie

Smart met kunststof

09-07 Kunststoffen 2015 (23 en 24 september) zal vooral in het teken van de vernieuwing…

Materialen

‘Van metaal naar kunststof’ in frisse omgeving

01-10 De gehele kunststofsector van de Benelux kwam op 24 en 25 september in Veldhoven…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen