Metaalbouw Börger Stadskanaal bestaat 75 jaar

0

Op 1 april bestaat Metaalbouw Börger in Stadskanaal, onderdeel van De Gevelbouwgroep, 75 jaar. Sinds 1 januari 2011 opereert de bouwgroep onder deze nieuwe bedrijfsnaam.

In Stadskanaal vindt al jaren de productie plaats voor stalen deuren, ramen en vliesgevels. In hoofdvestiging Drachten zijn de andere twee productielijnen aluminium en kunststof gevestigd.

In 1936 startte Jan Börger aan de Sluiskade in Musselkanaal met de productie van staalproducten op bestelling, waaronder stalen ramen. In 1952 werd het bedrijf overgenomen door Koos Börger. In 1960 verhuisde het bedrijf naar de Industriestraat 5 in Stadskanaal. In 1973 ging het bedrijf verder als BV Metaalbouw Börger. Sinds 1 april 2008 is de stalen kozijnen poot gevestigd in een modern gebouw met 1500 vierkante meter ruimte aan de Ampèreweg 1 op het bedrijventerrein Diedeldom in Stadskanaal. Op dit moment ontwerpt en produceert de stalen afdeling van De Gevelbouwgroep voornamelijk 60 minuten brandwerende ramen, trappenhuizen en lichtschachten voor utiliteitsbouw, zorgcentra, ziekenhuizen en scholen.

Bij de gecertificeerde specialist in Stadskanaal werken elf vakmensen in loondienst die stalen gevel elementen ontwerpen, produceren en monteren. Het bewerken van metaal is volgens directielid Rolf Veneboer een echt vak dat je moet beheersen. De Gevelbouwgroep is één van de weinige bedrijven in Nederland die alle drie specialismen (aluminium, staal en kunststof) in huis heeft.