Metaalunie-voorzitter ziet veel kansen voor 125-jarig Brandt FMI

0

Brandt Fijnmechanische Industrie in Almere, toeleverancier van hoogwaardige fijnmechanische producten, bestaat 125 jaar. Die mijlpaal werd eind juni officieel gevierd in aanwezigheid van Michaël van Straalen, voorzitter Koninklijke Metaalunie, Annemarie Jorritsma, burgemeester van Almere, en een groot aantal genodigden uit binnen- en buitenland.

In zijn toespraak blikte de Metaalunie-voorzitter onder meer terug op de ontwikkelingen in de metaalsector in de afgelopen 125 jaar. Voor bedrijven zoals Brandt FMI ziet hij in Nederland nog steeds heel veel kansen, zeker wanneer zij zoals Brandt FMI, voortdurend op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden en vakmanschap hoog in hun vaandel hebben staan.

Brandt FMI, dat ooit begon als kachelsmederij en fabrikant van goederenliften is in die tijd uitgegroeid tot een toeleverbedrijf, met een wereldwijde klantenkring in onder andere defensie, lucht- en ruimtevaartindustrie, medische- en semiconductor industrie.

Brandt FMI was in de jaren vijftig één van de eerste bedrijven die zich toe ging leggen op de productie van precisie onderdelen voor derden. Daarmee bouwde het bedrijf langjarige relaties op met opdrachtgevers uit een groot aantal industriële sectoren, waaronder de defensie- en lucht- en ruimtevaartindustrie, semi-conductorindustrie en procesindustrie. Brandt FMI behaalde in 1983 als eerste toeleverancier in Nederland het ISO9001 certificaat. In 2007 kwam daar het door de internationale luchtvaart vereiste kwaliteitscertificaat AS9100 bij en mocht de toeleverancier in Almere zich rekenen tot het selecte gezelschap van Quality Suppliers voor andere Boeing.

Anno 2012 telt Brandt FMI ruim veertig medewerkers. De supplier van hoogwaardige fijnmechanische producten beschikt over een moderne bedrijfshuisvesting en is met een hightech machinepark zowel ingericht op prototypebouw, als enkelstuks en serieproductie.