METALCare zorgt voor efficiënt zaagproces

METALCare uit Zeewolde was een van de standhouders op het METAVAK Plein tijdens de allereerste TIV Venray. Uiteraard is het bedrijf van Gerrit Eysink ook weer van de partij op METAVAK Gorinchem.

Eysink nam deel in Evenementenhal Venray omdat hij wel nieuwsgierig was hoe de ondernemers in de regio zouden reageren op het nieuwe evenement. Ook was hij wel benieuwd hoe de combinatie TIV/METAVAK uit zou pakken. Hij werd op beide fronten niet teleurgesteld. De eerste TIV Venray trok ruim 7000 bezoekers en die wisten ook de weg naar de standhouders op het METAVAK Plein al goed te vinden.

Eysink is sowieso niet ontevreden over de huidige ontwikkelingen. “Het gaat niet verkeerd”, reageert hij op de vraag hoe de zaken gaan bij METALCare. “We zijn aardig gedownsized door de financiële en economische perikelen in de wereld, maar sinds medio 2010 groeien we weer. Dat geldt zowel voor de levering van standaard machines als voor onze wat grotere projecten met speciaal machines.”

METALCare is importeur van de Everising, Jaespa, Marvel en Pedrazzoli zaagmachines en tevens dealer van de Wikus zaagbanden. Het bedrijf heeft jarenlange ervaring met zaagmachines, zaagbanden en productiemogelijkheden, waardoor het veel kennis heeft opgebouwd en goed kan adviseren over een optimaal zaagproces. De afdeling machinebouw kan voor klanten een machine optimalisatie uitvoeren, een geheel nieuw ontwerp of complete zaagstraat met aan- en afvoersystemen ontwikkelen, bouwen en plaatsen. De service-afdeling kan het onderhoud, reparaties of een gehele revisie van machines snel en vakkundig uitvoeren met originele fabrieksonderdelen.

“We hebben recent onder meer een complete zaaglijn met een machine van het Duitse Jaespa geengineerd en opgebouwd”, aldus Eysink. “Voor een andere klant hebben we een bestaande zaagljin geoptimaliseerd, eveneens met Jaespa als partner. Daar zijn we sterk in. We focussen op de zaagproblematiek vanaf de aanvoer van het ruwe materiaal tot en met de afvoer van het gezaagde materiaal. Daar kunnen we een stuk engineering opzetten, waarmee we het hele traject oppakken en de klant een zo efficiënt mogelijk zaagproces te bezorgen. Deze activiteit is voor METALCare een goede aanvulling op de levering en het onderhoud van standaard zaagmachines.”

METALCare toonde op METAVAK Plein onder andere een nieuw type bandzaagmachine Jaespa 520 DGH met tweezijdig verstek, servo bediening en automatische zwenkmogelijkheid. Deze machine zal ook op METAVAK Gorinchem tentoongesteld worden. Eysink gaat er vanuit dat hij in Gorinchem ook enkele volautomaten van Everising kan demonstreren. Vier machines zijn in een container onderweg vanuit Taiwan naar Nederland. Daarvan zijn er drie verkocht en de vierde is bestemd voor demonstratie op METAVAK.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Automatische zaagmachine Joop aan het werk gezet bij Gimatex

11-03 Gimatex in Venlo heeft een automatische zaagmachine in gebruik genomen. Deze SCF-90 Single van…

Automatisering

MCB zaagt 1000 stalen buisprofielen per uur met robot

24-05 MCB zaagt sinds 1 mei stalen buisprofielen met een nieuwe automatische zaag van Bewo.…

Featured

Optimaal zaagproces voor verchroomde assen

08-03 Verchroomde assen vormen de rode draad in het werkzame leven van Tonnie Bruns (59).…

Featured

Telmastaal wint veel productiviteit met nieuwe zaagautomaat

06-03 Telmastaal in ’s Heerenberg had behoefte aan een snelle zaagautomaat die vanaf de werkplek…

METAVAK 2016

Bliksemstart Promatt

21-11 Voor Promatt, leverancier van zaagtechniek, was de deelname aan METAVAK op de eerste dag…

Verspanen

Tube staat voor Bewo in teken van primeurs

27-03 Voor Bewo uit Waalwijk, producent van totaaloplossingen voor zaagautomaten en de Bewo CPO handbediende…

Featured

Innovatieve cirkelzaagmachine met robot zaagt 95% sneller

10-02 Op de vestiging Zwijndrecht van thyssenkrupp Materials Nederland is sinds eind januari een innovatieve…

Automatisering

RFA en Promatt robotiseren Behringer-Eisele zaagmachine

12-01 RFA heeft voor Promatt een bedieningsvrije Kawasaki robotinstallatie bij een Behringer-Eisele zaagmachine ontwikkeld. Hiermee…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen