METAVAK vol variatie en innovatie

Ruim 200 exposanten doen mee aan METAVAK & Gebruikte Machinevak in Evenementenhal Gorinchem. Zij bieden drie dagen lang (8, 9 en 10 november) een beursvloer vol variatie voor de verspanende en niet-verspanende industrie.

Een beursvloer vol innovatie bovendien. Want diverse exposanten tonen producten, die eind september hun primeur beleefden op de uiterst succesvol verlopen internationale vakbeurs voor productietechniek EMO in Hannover. Daar werden onder meer de contracten ondertekend voor de oprichting van Tongtai-Topper Benelux. Deze nieuwe handelstak van Laagland levert een compleet programma CNC draaibanken en bewerkingscentra. De eerste machines uit dit programma worden getoond op METAVAK.

Promas demonstreert een Hartford LG1370 CNC bewerkingscentrum. Kenmerkend voor deze machine, die op de EMO voor het eerst aan de wereld werd voorgesteld, is een groot gedimensioneerde bewerkingsruimte. Tecnomagnete laat het nieuwe magnetische opspansysteem MillTec GRIP zien. Dit systeem voor werkstukken op freesmachines en bewerkingscentra maakt volgens de leverancier voorgoed een einde aan trillingen, veroorzaakt door een niet stabiele opspanning.
Van Hoorn Machining neemt twee zaagbanden mee naar Evenementenhal Gorinchem, die Wikus op de EMO voor het eerst demonstreerde; de Profidur voor het snel en efficiënt zagen van balken en de Selekta X3000 voor het zagen van moeilijk verspaanbare stalen. Machinebouwer Style High Tech uit Bunschoten laat net als in Hannover de eenvoud van haar besturingen voor draai- en freesmachines demonstreren door ‘Ladies with Style’.

Dit alles komt uitgebreid aan bod in deze beursspecial, die natuurlijk nog veel meer nieuws bevat. Zo start Widenhorn Industriële Automatisering met de levering van 3D printers, verzorgt de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud dagelijks workshops en presenteert CNC-Netlink een ERP-oplossing op maat voor ondernemers in de maakindustrie. Magistor blaast Vardex nieuw leven in. Een hoogtepunt in het Vardex-programma is onder meer het nieuwe TMSD systeem voor het frezen van diepe draadgaten < 200 mm.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

METAVAK Gorinchem

Style CNC Machines verbreedt aanbod

28-10 Style CNC Machines produceert al vele jaren CNC draai- en freesmachines voor de productie…

METAVAK Gorinchem

Complete werkplaatsinrichting onder één dak bij Huvema

28-10 Goede prestaties beginnen met een professionele werkplaats. Onder dat motto heeft Huvema in Veghel…

METAVAK Gorinchem

Draaien en frezen met Haas

28-10 Haas Factory Outlet, de Nederlandse vertegenwoordiging van Haas Automation, presenteert de draaimachine ST-25Y met…

METAVAK Gorinchem

Eerste Doosan VCF850 multi-purpose machinecenter bij TMB De Jong

28-10 Technisch Metaal Bedrijf De Jong in het Friese Wommels heeft deze zomer het eerste…

METAVAK Gorinchem

Landré en Fanuc: slimme productie oplossingen

28-10 Landré  zal  samen met Fanuc onder meer het Robodrill bewerkingscentrum met vijfde  as, een…

METAVAK Gorinchem

Dormac’s meest verkochte allround draaimachine

28-10 Dormac CNC Solutions, dat de verkoop en service van diverse merken draai- en freesmachines…

METAVAK Gorinchem

Zetbank of kantpers? Jörg helpt bij keuze

24-10 Jörg Machines uit Dodewaard presenteert de Toskar Masterfab kantpers (3100 mm x 135 ton)…

METAVAK Gorinchem

Hevami showt compacte langbandschuurmachine

24-10 Hevami oppervlaktetechniek introduceert een compacte langbandschuurmachine van het fabricaat Kuhlmeyer. Deze Duitse machinebouwer brengt…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen