Mevo breidt dienstenpakket uit met TIG-lassen vanuit Slowakije

Metaalbedrijf Mevo in Ruurlo heeft zijn dienstenpakket uitgebreid met TIG-lassen. De TIG-lassers worden indien nodig ingewerkt bij de klant zelf en daarna geplaatst bij Mevo SRO, de Slowaakse vestiging van Mevo Precision Technology.

“Door deze uitbreiding kunnen we een nog completer product bieden”, aldus directeur Frans Verhaegh. “Onze klant vraagt om steeds meer kant-en-klare geassembleerde producten.”

Mevo produceert en assembleert fijnmechanische producten voor de hightechindustrie. Al vanaf 1994 heeft het bedrijf een tweede vestiging in het Slowaakse Trencin waar met name een deel van de productie is ondergebracht. “Het lassen gaan we dan ook daar doen”, zegt Verhaegh. “Het voordeel ten opzichte van Nederland is dat in Slowakije nog voldoende gecertificeerde lassers te vinden zijn. Daarnaast liggen de lonen daar een stuk lager dan hier. Ook dat levert de klant een aanzienlijk voordeel op.”

De Slowaakse lassers voor een langere periode naar Nederland halen en hier laten werken, ziet Verhaegh niet zitten. “Dat is de laatste jaren veel gedaan via uitzendbureaus. Maar in de praktijk werkt dat niet. Die lassers gaan zich vervelen, krijgen heimwee en willen op den duur weer terug. Wij plaatsen ze indien nodig één of twee maanden bij de klant in Nederland om de productspecifieke wensen en eisen van de opdrachtgever te leren kennen. Daarna gaan ze terug naar onze vestiging in Slowakije van waaruit ze hun werk blijven doen.”

Aansturing vanuit Slowakije

Bij Mevo SRO in Trencin werken 45 mensen en worden met name geassembleerde deel- en eindproducten gemaakt voor de Nederlandse, Duitse en Slowaakse hightechindustrie. “Bij Mevo SRO wordt de hele productie voor onze Nederlandse klanten op een westerse wijze aangestuurd en van a tot z geregeld. De klant wordt volledig ontzorgd en heeft dus nergens meer omkijken naar. We regelen van daaruit de inkoop van onderdelen en het plaatwerk wat nodig is voor de te assembleren producten en daarnaast houden we ook voorraad voor de klant.”

Ook logistiek gezien valt de afstand tussen Slowakije en Nederland volgens Verhaegh erg mee. “Werk dat op vrijdag af is en wordt ingeladen in Slowakije is de maandag erop in Nederland.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Productief en spatvrij lassen met lage warmte-inbreng

24-01 Bij het robotiseren van een lasproces kunnen niet alleen de werkzaamheden door een robot…

Verbinden

TIG Academy kweekt enthousiasme voor TIG-lassen

25-09 Kim Arts heeft zich enkele jaren geleden omgeschoold tot TIG-lasser. Ze had de behoefte…

Verbinden

Kunstmatige intelligentie verbetert lasprocessen in scheepsbouw

05-09 Deze processen bereiken echter hun grenzen wanneer er enkelstuks geproduceerd worden, er fabricageafwijkingen ontstaan…

Verspanen

KIVI en Mikrocentrum starten samenwerking

04-07 Mikrocentrum ondersteunt de hightech- en maakindustrie met opleiden, ontmoeten en ondernemen. Dit sluit mooi…

Verbinden

Tetrix XQ van EWM voor TIG-lassen tussen 230 A en 600 A

05-04 De nieuwe Tetrix XQ-apparaten van EWM zijn energiezuinig, bieden een hoge procesbetrouwbaarheid, maximaal gebruiksgemak…

Toeleveren

Marc Hendrikse in bestuur Mikrocentrum

09-03 Met de komst van Hendrikse versterkt Mikrocentrum de ambitie om een Leven Lang Ontwikkelen…

Verbinden

Lasrobot geeft TMP meer continuïteit en groter bereik

16-11 De TMP Groep telt drie divisies. TMP Metaalprodukten is gespecialiseerd in het knippen, ponsnibbelen,…

Personeel en Opleiding

OOM prikkelt lassers

25-08 Met dit loopbaaninstrument wil OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking,…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen