MEWA wereldkampioen poetsdoeken

MEWA mag de titel “Wereldmarktleider” aan haar logo toevoegen. Het bedrijf is een van de 800 Duitse ondernemingen die door het ‘Wirtschaftsverlag Deutsche Standards’ als internationaal toonaangevend in hun discipline werden erkend. MEWA is de nummer één in het segment stoffen poetsdoeken voor industrie en handwerk in full-service.

MEWA doeken houden de internationale industrie schoon en vegen in productiehallen en werkplaatsen alles op wat vuil is: smeerstoffen en oplosmiddelen, olieachtige lekken en metaalspaanders die ontstaan bij het frezen. Deze doek wordt door MEWA gewassen en opnieuw klaargemaakt voor gebruik.

Van de door het ‘Wirtschaftsverlag Deutsche Standards’ (Keulen) erkende bedrijven is 70 procent, ook MEWA, in familiebezit. Efficiëntie, innovatievreugde en technische hartstocht zijn eigenschappen die deze koplopers onderscheiden, aldus de jury onder leiding van de Berlijnse economieprofessor Bernd Venohr. Tenslotte wordt men niet van de ene dag op de andere wereldmarktleider. “We danken onze kwalificatie aan drie factoren”, aldus Salma Megdiche, commercieel verantwoordelijke MEWA Nederland. “Ten eerste: onze ervaring, meer dan een eeuw lang. Ten tweede: onze competentie. We bieden onze klanten een uitstekend textielmanagement met richtinggevende producten en diensten die ons ook op vlak van technologie een leider in onze sector maken. En ten derde: de verbondenheid met onze klanten. Een persoonlijke service door vakkundige en vertrouwde contactpersonen staat voorop.”

De onderneming wordt al door de derde familiegeneratie geleid en mikt op alle vlakken op een duurzame ontwikkeling. De expansie van de MEWA groep is gestoeld op een continue, bedachtzame groeistrategie. Het bedrijf is ondertussen actief in twaalf Europese landen. Een succes dat is toe te schrijven aan de stabiele vertrouwensrelatie met de klanten. “We bedienen circa. 154.000 klanten. De meesten onder hen al vele jaren”, benadrukt Salma Megdiche de sterke klantenbinding. Een sterk innovatieve, interne competentie garandeert daarbij de continue verbetering van bedrijfsprocessen en van het milieubeleid. “Bij ons staan milieu-investeringen op dezelfde hoogte als investeringen in groei”, zegt Megdiche. “We beschikken intern over een uitgesproken technische knowhow. De meeste proces- en milieu-installaties in de bedrijven, zoals wasstraten, drogers, kwaliteitscontrolezones en afvalwaterverwerking zijn ofwel eigen ontwikkelingen of op basis van MEWA know-how ontwikkelde installaties.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Optimol Lubrication laat Nederlandse industrie perfect lopen

25-10 Optimol werkt al sinds 1971 op deze manier. Eerst met eigen producten, maar inmiddels…

TechnishowNieuws

Leering Hengelo showt nieuwe features Lang en 3D print nabewerking

17-08 Van Lang-Techniek worden de nieuwe Quick Point moduleplaten, Makro Grip contourbekken en functionele toevoegingen…

Toeleveren

Clean Event verbindt professionals uit keten rondom industriële reinheid

16-05 Bovendien gaan de ontwikkelingen rondom industriële reinheid razendsnel. Het blijft een race tegen de…

Toeleveren

Reinigingstijd van 24 uur naar 24 minuten

25-04 Hybride cleaning heeft als voordeel dat je elke charge uiteindelijk reinigt met schone damp.…

Oppervlaktetechniek

RVS Finish blijft doorpakken

08-12 Dat is bijzonder, want het vaak grove straalwerk en het hightech reinigen op cleanroom-niveau…

Werkplaatstechniek

Slimme MEWA-poetsdoeksysteem zit midden in Industrie 4.0

03-05 Hij ontlast bedrijven al tijdens de omschakelingsfase, aangezien het slimme MEWA-poetsdoeksysteem ervoor zorgt dat…

Verspanen

RVS Clean brengt flexibiliteit in Grade 2 reinigen

04-04 Sinds mei 2020 is RVS Clean in staat om Grade 2 vacuüm te reinigen.…

Toeleveren

Herbruikbare poetsdoeken Mewa dragen bij aan veiligheid

22-04 In deze tijden van corona-pandemie is het belangrijk dat industriële bedrijven en werkplaatsen hun…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen