Micro-boren voor kleine diameters in diverse materialen

0

De nieuwe Elect APP-serie micro-boren van Dormer is ontwikkeld om een grote productiviteit te bereiken bij het boren van kleine diameters in een brede range van materialen.

Beide lengte-uitvoeringen 8 x D (R530) en 12 x D (R531), beschikken over de Dormer ACM (Advanced Chip Management) spaangroefgeometrie. ACM bevordert de productie van kleine, makkelijk af te voeren spanen. Dit minimaliseert machinestilstand en resulteert in een langere standtijd. Makkelijke en efficiënte spanenafvoer wordt verder gerealiseerd door de extreem dunne Super-Flow coating van Dormer. Deze is speciaal ontwikkeld om de productiviteit te verhogen bij een grote slijtvastheid.

Bij dit soort bewerkingen is een optimale combinatie van koeldruk en -volume cruciaal om een constant hoge snelheid te kunnen bereiken bij het boren van kleine maar diepe gaten. Via de interne koelkanalen door de Elect APP micro boorrange, wordt het koelmiddel accuraat naar de snijkanten getransporteerd waardoor deze worden gekoeld. Dit bevordert de productie van korte spanen, die makkelijk zijn af te voeren waardoor een breed scala van materialen (titanium, aluminium, RVS) met hoge productiviteit kan worden geboord. Daarbij draagt de speciale puntgeometrie bij aan een lagere verspaningskracht waarbij een hogere nauwkeurigheid wordt bereikt met een minimale braamvorming.

Deze boren zijn op aanvraag leverbaar voor een boordiepte van 15 x D en met verschillende spaangroeflengtes.