Miljoeneninvestering in Sandvik Coromant

0

Sandvik investeert ongeveer 23,5 miljoen euro in Sandvik Coromant. Het geld wordt gestoken in een nieuw prototype-atelier voor hardmetalen gereedschappen en een Productivity & Application Center in het Zweedse Sandviken, en in een nieuw Application Center in de productie-eenheid in het Chinese Langfang.

“We doen deze investeringen om zeker te stellen dat de meest efficiënte toepassingen en trainingsmethoden worden aangewend in onze processen.” aldus Klas Forsström, president van Sandvik Coromant. Sandvik Coromant, dat deel uitmaakt van de divisie Sandvik Machining Solutions, is leverancier van gereedschappen, gereedschapssystemen, service en expertise op het gebied van metaalverspaning. Aanzienlijke investeringen in onderzoek en ontwikkeling leiden, in samenwerking met internationale klanten in bijvoorbeeld de auto-, energie- en lucht- en ruimtevaartsector, tot innovaties en nieuwe productiviteitsnormen. Sandvik Coromant heeft wereldwijd circa 8.000 medewerkers. Het hoofdkantoor en enkele productie-eenheden bevinden zich in Sandviken in Zweden, waar ruim 600 mensen werkzaam zijn.

Sandvik Coromant biedt een wereldwijd opleidingsprogramma. Via 26 Productivity Centers en een aantal trainingsfaciliteiten kunnen klanten, medewerkers en partners overal ter wereld op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van metaalverspaning en hardmetalen gereedschappen, en de inzet daarvan om optimale resultaten te behalen.
Op dit moment zijn er wereldwijd acht Sandvik Coromant Application Centers, waarbij elk Center de focus heeft op een specifieke industrie-tak, zoals de auto-, de lucht- en ruimtevaart- of de energiesector.