MMID verloot gratis ontwerpadvies

Voor MMID uit Delft is 2012 een bijzonder jaar. Het is namelijk 20 jaar geleden dat het ontwerpbureau is opgericht. Daarom verloot MMID een gratis integraal ontwerpconsult van 20 uur onder alle bezoekers die op de ESEF hun ideeën met de Delftse designers komen delen.

In die periode van 20 jaar zijn heel wat resultaten geboekt. Een recent voorbeeld hiervan is de herontwikkeling van de behuizingen voor de randapparatuur van touch free mengkranen voor de medische markt en de voedselsector van Miscea Het resultaat is een tweetal gebruiksvriendelijke producten die goed aansluiten bij de uitstraling en kwaliteit van Miscea. MMID ontwikkelde een gebruikersvriendelijke vloeistoffendispenser en de behuizing van de losse waterbox. Beiden worden niet zichtbaar onder het aanrecht geplaatst. “Dat is best jammer”, vindt Bastiaan Soltész, designer Look & Feel bij MMID, “de vormgeving sluit namelijk perfect aan op de vormtaal van de kraan. De kraan is als het ware een samenvoeging van twee basisvormen, namelijk een tube en een schijf. Deze vormtaal hebben we bewust doorgevoerd in de waterbox en de dispenser. Door eenheid te creëren ontstond een krachtige productfamilie met een sterk minimalistische en futuristische uitstraling.”

De focus van dit project lag vooral op het gebruikersgemak. De dispenser bestaat uit twee kunststof behuizingsdelen. Het achterste deel wordt aan de muur bevestigd en het voorste deel wordt daar vervolgens eenvoudig op vastgeklikt. Ook het verwisselen van de zakken met vloeistoffen is in een handomdraai geregeld. De zakken met zeep en desinfectant kunnen slechts op één manier worden gepositioneerd in de dispenser. Je hangt ze op aan een haakje en het zogenaamde ‘quick release system’ zet de zakken met één handbeweging vast op de connectoren. Zo ontstaat er een waterdichte verbinding. Deze waterdichtheid is ook van essentieel belang voor de waterbox. Dit is immers het hart van het systeem waarin de pomp en de elektronica zijn verwerkt. Alle interne componenten zijn in een waterbestendige behuizing weggewerkt en de PCB is zelfs volledig waterdicht gemaakt door hem in hars te gieten.

Een tweede voorbeeld is de ontwikkeling van een bevestigingssysteem voor Sunware. MMID onderzocht samen met de ontwerpers van Sunware de haalbaarheid van een handig bevestigingssysteem waarmee opbergboxen eenvoudig aan de muur kunnen worden opgehangen. Sunware werkte het concept verder uit en enkele maanden later werd het flexibele Q-line Wall system gelanceerd. Het bevestigingssysteem bestaat uit een strip van gecoat staal waaraan de opbergboxen van Sunware worden opgehangen met behulp van beugels. Op het systeem passen beugels in drie verschillende maten, waardoor het geschikt is voor boxen met een inhoud van één tot en met 22 liter. Het systeem is robuust en daarmee geschikt voor allerlei opbergwensen, variërend van speelgoed in de kinderkamer tot spijkers en schroeven in de berging.

MMID

Hal 1, stand A089

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Oppervlaktetechniek

Stormachtige ontwikkeling Q-Fin in nieuw design

24-10 Q-Fin Quality Finishing in Bergeijk maakt een stormachtige ontwikkeling door. Sinds afgelopen zomer opereert…

Automatisering

SharkCAD en SharpCAM combineren 3D ontwerpen, verspanen en printen

07-12 Het CNC Instructie Buro introduceert de nieuwe versie 9 van het complete SharkCAD 3D…

Geen categorie

Foutloos en snel van 2D-afbeelding naar 3D-munt

02-04 Creatieve vormen aanbrengen in 3D-preegstempels binnen ArtCAM van Bemet International en tot 1/1000 millimeter…

3D

Additive Industries lanceert Design Challenge 3D printen

22-10 Om de groei van het aantal voorbeelden van innovatieve 3D print toepassingen te stimuleren…

3D

KS Profiel ontwikkelt nieuwe profielen met 3D printing

27-08 De R&D afdeling van KS Profiel in Moerdijk heeft een 3D printer geïnstalleerd voor…

Bedrijf en Economie

Designward voor Kellpla en GBO Design

27-03 De behuizing van een glasvezelmodem die Kellpla uit Venlo en GBO Design uit Helmond…

Geen categorie

Veelbelovende inzendingen voor ESEF Awards 2014

04-12 Dat de Nederlandse maakindustrie weer voorzichtig positief is, bleek tijdens de jurering van de…

Automatisering

Cadac integreert Autodesk Vault en Microsoft SharePoint

28-11 Cadac Group presenteert de ‘Cadac Organice connector for Autodesk Vault’, een integratie van Autodesk…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen