Mobiele lasercladcel van Stork bekroond met prijs

0

Stork Technical Services is tijdens de Maindays in Potsdam bekroond met de Special Innovation Award 2011 voor zijn mobiele lasertechnologie. Met deze mobiele lasercladcel kunnen de nodige reparaties in een paar uur op locatie worden uitgevoerd

Wat deze nieuwe technologie bijzonder maakt is dat nieuw materiaal in het brandpunt van een laserstraal wordt verpulverd, waarna de laser het poeder en het oppervlak van de component smelt. Daardoor vermengt oud en nieuw materiaal metallurgisch met elkaar, alsof het onderdeel uit een stuk is vervaardigd. Deze methode stelt Stork Technical Services onder andere in staat om zonder kostbare tijdverlies schepen in Rotterdam op tijd en op schema te houden. Vooral transmissies worden aan enorme druk onderworpen en moeten regelmatig worden onderhouden en wanneer nodig gerepareerd. Dankzij de mobiele ILT lasertechnologie kunnen de werknemers van Stork de nodige reparaties nu direct in een paar uur op locatie uitvoeren. Dit betekent een enorm voordeel op de markt voor klanten.

Op het aanstaande Industrial LaserEvent op dinsdag 5 april zal Jelmer Brugman van Stork Gears & Services, een onderdeel van Stork Technical Services, over het lasercladden op locatie een presentatie houden. Jelmer Brugman laat zien dat lasercladden met deze mobiele cel binnen Stork een normale productietechniek is die grote voordelen geeft voor hun klanten.

De nadruk van het Industrial LaserEvent 2011 zal liggen op de directe inzetbaarheid van lasertechnologie in de maakindustrie en de noodzaak hiervan. Naast een overzicht van de trends voor de nabije toekomst zoals de bezoekers dat gewend zijn, zijn er diverse sprekers uit de industrie die tonen hoe zij lasertechnologie in hun eigen praktijk succesvol inzetten. En zij zullen laten zien dat lasertechnologie hun bedrijf grote voordelen biedt. Op de website www.industrial-laserevent.nl is het programma van het Industrial LaserEvent 2011 te zien met de achtergronden van de sprekers.

Het LaserEvent is een ééndaags symposium dat op 5 april 2011 op de Universiteit Twente wordt gehouden. Op het symposium komen kennisinstellingen, leveranciers en gebruikers samen om informatie uit te wisselen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van laser materiaalbewerking.