Moor levert Knoll installatie bij Delba SCP

0

Moor filtertechniek uit Hoek van Holland heeft een nieuwe Knoll filter/koelwaterinstallatie bij Delba in Duiven geleverd. Alle CNC-gestuurde precisieslijpmachines zijn aangesloten op deze installatie. De installatie vervangt de verouderde centrifuge-installatie, die niet meer aan de gestelde eisen voldeed.

De filternauwkeurigheid van deze installatie is beter en dat komt de productkwaliteit ten goede. Daarnaast is er een groter volume in de schoonwatertank waardoor er minder snel opwarming (= uitzetting producten) optreedt. Bij deze installatie worden de pompen aangestuurd door middel van een frequentieregelaar, waardoor er niet onnodig koelwater geleverd wordt, niet onnodig warmte ingebracht wordt en ook nog eens het stroomverbruik fors minder is, wat het milieu ten goede komt. Daarnaast wordt het filtermedium automatisch gescheiden van het slijpafval. Hierdoor is er minder schoon te maken en kan het overgebleven afval makkelijker afgevoerd en uiteindelijk met ander staalafval worden gerecycled.

De installatie is in het weekend van 18 en 19 december geplaatst en in bedrijf gesteld, dit om de productie van Delba niet onnodig te verstoren. De vrijdagavond ervoor is er hard gewerkt om de oude installatie te verwijderen met alle in de vloer verwerkte leidingen. Directeur D.T. Peters van Delba: “Onze klanten hebben van de hele operatie niets gemerkt. De monteurs van Moor waren goed op elkaar ingespeeld waardoor het project liep als een zonnetje.”

Luchtbehandeling

Om de productkwaliteit bij Delba verder te verbeteren is tussen kerst en de jaarwisseling ook het complete luchtbehandelingsysteem vervangen. “We willen graag een constantere temperatuur en luchtvochtigheid in onze productieomgeving en meetruimte”, aldus Peters. “De nieuwe installatie zal in de warme zomerdagen de temperatuur beter vasthouden met minder schommelingen en is voorzien van een warmte terugwinsysteem, hetgeen goed is voor het milieu en de energierekening. Deze investeringen zijn nodig om aan de alsmaar strengere eisen van onze klanten te kunnen blijven voldoen.”

Peters vertelt dat er ook voor 2011 weer de nodige investeringen op het programma staan. “We maken al weer behoorlijke groei door en automatiseren waar we kunnen, want het blijft moeilijk de ontstane vacatures in te vullen. We zijn voortdurend op zoek naar mensen voor het slijpen, frezen, programmeren, et cetera. Maar ook voor de binnen- en buitendienst hebben we commerciële techneuten nodig die ook nog eens verschillende vreemde talen spreken. Helaas zijn die mensen er gewoon te weinig.”