Nederlandse onderscheiding voor 89-jarige Duitse distributeur

Op de eerste dag van de driedaagse internationale verkoopbijeenkomst ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van Bronkhorst High-Tech uit Ruurlo is de Duitser Philipp Wagner onderscheiden door de Koninklijke Metaalunie. De 89-jarige Duitse distributeur is nog iedere dag op de werkvloer te vinden.

Dipl. Ing. Wagner, directeur van Wagner Mess- und Regeltechnik, is één van de Duitse distributeurs die al van begin af aan zaken doet met Bronkhorst High-Tech. Hijzelf prijst vooral de ‘vriendschap en samenwerking’ met zijn Nederlandse collega’s.

Metaalunie-voorzitter Michaël van Straalen richtte zich aan het einde van zijn speech, waarin hij uiteraard Bronkhorst High-Tech feliciteerde, tegenover de circa negentig aanwezige relaties, die vanuit meer dan 30 landen over de hele wereld naar Hotel Duiven waren gekomen, tot Wagner. “U bent 89 jaren jong”, sprak Van Straalen. “En vanaf dag één bent u familie en zakenpartner van Bronkhorst High-Tech. U bent speciaal.” Wagner genereert indirect veel werkgelegenheid bij Bronkhorst High-Tech door intensief met het bedrijf samen te werken. De plezierige samenwerking leidde al snel tot een hechte vriendschap, weet ook Teus Bruggeman, die samen met Wybren Jouwsma Bronkhorst High-Tech oprichtte. “Na dertig jaar zie ik nog steeds een jonge man voor me staan”, zei Bruggeman over Wagner. Inmiddels had de Duitser namens de Koninklijke Metaalunie als eerste buitenlander een gouden medaille, een insigne en een getuigschrift overhandigd gekregen voor zijn verdiensten voor Bronkhorst High-Tech. Hij zag het als een eer om in het zonnetje te worden gezet en omhelsde de oprichters innig. ,,Er zijn weinig bedrijven die naast een goede samenwerking ook op persoonlijk gebied een hechte band hebben. In ons geval is dat zeker zo en ik ben daar erg gelukkig mee.”

Droom
Bronkhorst High-Tech heeft een wereldwijd netwerk van distributeurs en servicecentra opgebouwd. Wagner Mess- und Regeltechnik is gevestigd in Offenbach am Main, dus niet zo ver verwijderd van het hoofdkantoor in Ruurlo. Al sinds de start van Bronkhorst High-Tech, in 1981 in Vorden, doen de partijen zaken met elkaar. Dit heeft zeker meegeholpen aan het succes van Bronkhorst High-Tech, evenals de familiaire sfeer binnen het bedrijf. “Jullie lieten een droom uitkomen waar wij allen deel van mogen uitmaken”, zei algemeen directeur Ben Brussen tegen Jouwsma en Bruggeman. “De sleutel naar het succes was dat twee families dertig jaar lang de kunst hebben verstaan met elkaar samen te werken. Daardoor is Bronkhorst High-Tech uitgegroeid tot een kleine Nederlandse multinational en een wereldwijde speler op de markt van massadoorstroommeters en -regelaars.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

KIVI en Mikrocentrum starten samenwerking

04-07 Mikrocentrum ondersteunt de hightech- en maakindustrie met opleiden, ontmoeten en ondernemen. Dit sluit mooi…

Toeleveren

Marc Hendrikse in bestuur Mikrocentrum

09-03 Met de komst van Hendrikse versterkt Mikrocentrum de ambitie om een Leven Lang Ontwikkelen…

Bedrijf en Economie

BCSEMI NL en High Tech NL bundelen krachten

04-09 BCSEMI NL en High Tech NL, twee platforms voor de technische industrie, integreren per…

Bedrijf en Economie

Nederlandse hightechindustrie groeit razendsnel

21-11 De Nederlandse hightechindustrie is de afgelopen twintig jaar twee maal zo snel gegroeid als…

Bedrijf en Economie

Inspiratie & Innovatie Award voor Ferro Techniek

14-09 Ferro Techniek heeft tijdens het Mikrocentrum High Tech Platform Jaarcongres beslag gelegd op de…

Bedrijf en Economie

Inspiratie & Innovatie Award voor Ferro Techniek

14-09 Ferro Techniek heeft tijdens het Mikrocentrum High Tech Platform Jaarcongres beslag gelegd op de…

Bedrijf en Economie

Hittech Group 600ste lid van High Tech Platform

29-07 Het Mikrocentrum High Tech Platform blijft groeien. Begin juli is Hittech Group lid geworden.…

Bedrijf en Economie

Technologiefeest in de Brainportregio

28-05 Van 31 mei tot en met 6 juni vindt de vierde editie van de…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen