Nederlandse toeleveranciers zeer tevreden over Hannover Messe

0

De Nederlandse toeleveranciers die als NEVAT-collectief hebben deelgenomen aan de Hannover Messe zijn zeer tevreden over zowel de kwaliteit als de kwantiteit van de gelegde contacten.

Het positieve sentiment wordt onderschreven door de Duitse zusterorganisatie van NEVAT, ArGeZ (Arbeits Gemeinschaft der Zulieferindustrie), die er zelfs van spreekt dat haar achterban het niveau van voor de crisis al weer bereikt heeft. Een waarschuwende vinger geldt echter wel de hoge grondstof– en energieprijzen. Deze kunnen de concurrentieverhoudingen en het rendement bij de ondernemingen in de toeleverindustrie weer op scherp zetten.

De Nijdra Groep had de meest aansprekende stand in het NEVAT-collectief. Hiervoor ontving de toeleverancier uit Midden Beemster de traditionele Goldene Tulpe. Dennis van Dijk, salesmanager Nijdra Special Products, Saskia Nije, directie-assistent, en accountmanager Bart Clever ontvingen de prijs uit handen van Oliver Frese, directeur van de Hannover Messe. Nijdra is een zelfstandige full service onderneming, gespecialiseerd in engineering, verspaning, slijpen en assemblage van fijnmechanische onderdelen en samenstellingen. De business unit Nijdra Special Products is gespecialiseerd in engineering en assemblage van fijnmechanische componenten en het testen van samenstellingen op functionaliteit. Als systeemleverancier profileert dit bedrijfsonderdeel zich nadrukkelijk op de Duitse markt bij grote afnemers in onder andere de medische technologie.

Een tweede plaats was er voor Cortexon uit Veghel. Op de derde plaats eindigde Brinks Metaalbewerking uit Vriezenveen. De Goldene Tulpe is een initiatief van de Nederlandse Vereniging Algemene Toelevering (NEVAT) die met deze prijs de Nederlandse deelnemers wil stimuleren om aandacht te schenken aan de voorbereiding op hun deelname aan de Hannover Messe en aan de esthetiek en functionaliteit van de stands.

Volgend jaar zal NEVAT zeker weer op de Hannover Messe met een collectief vertegenwoordigd zijn. De editie 2012 vindt plaats van 23 t/m 27 april 2012.