Nederlandse toeleveranciers zeer tevreden over Hannover Messe

De Nederlandse toeleveranciers die als NEVAT-collectief hebben deelgenomen aan de Hannover Messe zijn zeer tevreden over zowel de kwaliteit als de kwantiteit van de gelegde contacten.

Het positieve sentiment wordt onderschreven door de Duitse zusterorganisatie van NEVAT, ArGeZ (Arbeits Gemeinschaft der Zulieferindustrie), die er zelfs van spreekt dat haar achterban het niveau van voor de crisis al weer bereikt heeft. Een waarschuwende vinger geldt echter wel de hoge grondstof– en energieprijzen. Deze kunnen de concurrentieverhoudingen en het rendement bij de ondernemingen in de toeleverindustrie weer op scherp zetten.

De Nijdra Groep had de meest aansprekende stand in het NEVAT-collectief. Hiervoor ontving de toeleverancier uit Midden Beemster de traditionele Goldene Tulpe. Dennis van Dijk, salesmanager Nijdra Special Products, Saskia Nije, directie-assistent, en accountmanager Bart Clever ontvingen de prijs uit handen van Oliver Frese, directeur van de Hannover Messe. Nijdra is een zelfstandige full service onderneming, gespecialiseerd in engineering, verspaning, slijpen en assemblage van fijnmechanische onderdelen en samenstellingen. De business unit Nijdra Special Products is gespecialiseerd in engineering en assemblage van fijnmechanische componenten en het testen van samenstellingen op functionaliteit. Als systeemleverancier profileert dit bedrijfsonderdeel zich nadrukkelijk op de Duitse markt bij grote afnemers in onder andere de medische technologie.

Een tweede plaats was er voor Cortexon uit Veghel. Op de derde plaats eindigde Brinks Metaalbewerking uit Vriezenveen. De Goldene Tulpe is een initiatief van de Nederlandse Vereniging Algemene Toelevering (NEVAT) die met deze prijs de Nederlandse deelnemers wil stimuleren om aandacht te schenken aan de voorbereiding op hun deelname aan de Hannover Messe en aan de esthetiek en functionaliteit van de stands.

Volgend jaar zal NEVAT zeker weer op de Hannover Messe met een collectief vertegenwoordigd zijn. De editie 2012 vindt plaats van 23 t/m 27 april 2012.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

NEVAT-leden buigen zich over ‘medewerker van morgen’

02-11 Tijdens deze bijeenkomst bij Confed in Amersfoort geeft gastheer Marcel Lentfert inzicht in hoe…

Bedrijf en Economie

Investeringsmaatschappij helpt toeleveranciers door te groeien

08-08 Aeternus, kantoor in corporate finance, ging in gesprek met VADO, Verenigd Ondernemers Fonds en…

Plaatbewerking

Van visie naar actie

19-04 De Masterclass Technology Roadmapping is de eerste zichtbare activiteit van het Expertisecentrum Metal Processing,…

Personeel en Opleiding

Expertisecentrum Metal Processing opgericht

30-11 Het initiatief is afkomstig van bedrijven uit de sector, waardoor NEVAT, Saxion en Henri…

Toeleveren

NEVAT Expertgroep Verspaning ontwikkelt horizonvisie voor fabriek van de toekomst

23-06 Door onderlinge kennis- en ervaringsuitwisseling kunnen thema’s, zoals ERP, planning, automatisering, koppeling van systemen,…

Plaatbewerking

Samen zijn we sterker

16-06 Ze doen het op hun eigen manier, maar er is ook een duidelijke overeenkomst:…

Verspanen

NEVAT Expertgroep Verspaning ontwikkelt horizonvisie voor fabriek van de toekomst

18-05 Door onderlinge kennis- en ervaringsuitwisseling kunnen thema’s zoals ERP, planning, automatisering, koppeling van systemen,…

Toeleveren

Toeleveranciers ontwikkelen samen slimme oplossingen

10-02 “Als 2020 met het coronavirus ons iets heeft geleerd, dan is het wel dat…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen