Nedsystems koopt 3D Touch 3D printer binnen week na lancering

Ruim een week na de lancering van de brede oplossingen op het gebied van 3D printers door Widenhorn, kocht automatiseerder Nedsystems uit Rotterdam eind oktober al de eerste BFB Touch 3D printer. Inmiddels heeft Widenhorn vier printers mogen leveren in Nederland, onder meer dankzij de presentatie op METAVAK Gorinchem.

Nedsystems levert en onderhoudt turn-key netwerksystemen voor handel, dienstverlening en industrie. Het bedrijf maakt als zelfstandige partner deel uit van een groter samenwerkingsverband van IT-bedrijven. Nedsystems levert producten en diensten voor gebruik en onderhoud van IT-systemen alsmede IT- trainingen en opleidingen aan het midden- en kleinbedrijf. Het leveringspakket omvat verder programmatuur voor handel, bouw, scheepvaart en expeditie.

Voor Nedsystems is de aanschaf van de 3D Touch 3D printer bedoeld voor het verkennen van de 3D printmarkt en als opstap naar operationele ondersteuning van haar relaties in de toekomst. De 3D Touch is een kant-en-klare printer met de mogelijkheid om met extra printkoppen ook gecompliceerde prints met ondersteuning van supportmateriaal af te drukken. De directe inzetbaarheid en deze extra opties hebben de keuze voor dit model bepaald.

Drie weken na de aanschaf is de printer al volop in gebruik. Directeur Steven Hoogslag van Nedsystems vertelt over zijn ervaringen. “De printer was goed verpakt en kon eenvoudig gestart worden. Afgelopen week heb ik vooral testen gedaan, om te kijken naar de nauwkeurigheid. Ik was al positief gestemd door een test die ik bij Widenhorn had gedaan, maar na de tests die ik zelf gedaan heb, ben ik nog enthousiaster geworden. De degelijke, gebruiksklare uitvoering en de beschikbaarheid van open source softwaremogelijkheden maken de 3D Touch een goed betaalbaar en veelzijdig instapmodel voor 3D modellering en Rapid Prototyping. De beschikbaarheid van Widenhorn als lokale distributeur is voor ons mooi op tijd gekomen.”

Widenhorn zet een nieuwe stap in de optimalisering van werkprocessen. Sinds oktober het in Rhoon gevestigde bedrijf de officiële reseller van meerdere leveranciers van 3D printers. Met deze printers kan Widenhorn bedrijven een manier van rapid prototyping bieden die niet alleen sneller, maar ook goedkoper is dan de traditionele manieren van werken.

Inloopmiddag 3D Printen op 15 december

Voor Widenhorn vormen de 3D printers een aanvulling op het bestaande productassortiment. Widenhorn biedt een aanbod van eenvoudige en zelfbouw 3D printers tot hoogwaardige 3D printers en kan de vele mogelijkheden in de demonstratieruimte in Rhoon demonstreren. Hiervoor organiseert Widenhorn inloopmiddagen voor 3D printen. De eerste middag is op 15 december. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden op de website van Widenhorn. Daarnaast kan er een test product gemaakt worden op een van aanwezige printers.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

3D

Intelligente supersnelle camera voorkomt fouten bij 3D-printen

03-10 De technologie erachter werd ontwikkeld binnen Vision-in-the-Loop (VIL), een imec.icon-innovatieproject in samenwerking met Flanders…

3D

Start met 3D-printen en lift mee op groeiend marktpotentieel

04-07 Deze infosessie vond plaats bij Poly Products in Werkendam. De bijeenkomst werd georganiseerd met…

3D

Samenwerking MetaalNieuws en Flam3D

12-04 Tenminste vier keer per jaar zal in MetaalNieuws uitgebreid aandacht worden besteed aan 3D-printen.…

3D

ABB vervangt gieten reserveonderdelen door 3D-printen

16-02 ABB Turbocharging produceert en onderhoudt high-end turbocompressoren. Het bedrijf onderhoudt meer dan 200.000 turbo’s…

3D

ARBURG en Balluff produceren na doorbraak sensoren met 3D-printer

10-08 Voor taken in de automatiseringstechniek zijn sensoren in geïndividualiseerde vorm interessant omdat ze op…

3D

Ultimaker gaat samenwerken met materiaalbedrijven

24-05 Ultimaker, actief op het gebied van desktop 3D-printen, gaat samenwerken met een aantal toonaangevende…

Personeel en Opleiding

Leerlingen ontdekken vakmanschap in de Werkspoorkathedraal

24-05 De Werkspoorkathedraal in Utrecht verandert op donderdag 14 juni in een grote techniekarena tijdens…

3D

Serieproductie in kunststof zonder matrijskosten

10-04 Machine- en apparatenbouwers lopen bij de productie van kunststof onderdelen vaak aan tegen het…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen