Netwerken op topniveau

Wil je kort omschrijven wat Hoefnagel Special Alloys & Services uit Sprang-Capelle doet, dan heb je daaraan een hele klus. Maar hoe vreemd het ook klinkt: dat is exact de reden van zijn succes. Directeur Herman Hoefnagel houdt niet van binnen marges werken. Hij gedijt op een wijdvertakt netwerk van ondernemers en leveranciers uit alle windstreken en voorziet daarbinnen in praktisch alles.

Hoefnagel valt met name op door flexibele levering van speciale materialen en legeringen die doorgaans moeilijk verkrijgbaar zijn. Bijzonder aantrekkelijk dus voor bedrijven die te maken hebben met corrosie, slijtage en extreem hoge of lage temperaturen – en dat zijn er veel. Onder zijn afnemers vinden we dan ook de smid op de hoek, naast wereldspelers als Boeing, Audi en Shell.

De regisseursstoel
“Het is ook wel een beetje vreemd,” grapt de energieke Hoefnagel, “maar dat is juist onze sterkte: We hebben het breedste magazijn, want er ligt niets op de plank.” Dat moet hij even toelichten. “We kopen en verkopen alle materialen, hanteren geen ‘vast’ pakket. En dat wereldwijd, volledig via internet en binnen een groot netwerk. We importeren bijvoorbeeld veel uit China, daar begint de werkdag als wij naar bed gaan. Doordat zo 24 uur per dag alles doorgaat creëer je flexibiliteit en snelheid. We verzorgen de inkoop, bewerking en aflevering zonder dat de materialen bij onszelf aankomen.”
De verborgen kracht van Hoefnagel zit in het grote netwerk van bedrijven dat hij om zich heen heeft verzameld, die (vaak ingewikkelde en specialistische) bewerkingen kunnen uitvoeren. De klant is door deze slimme waardeketen snel en zeker voorzien van juiste, hoogwaardige onderdelen.

Spil in het netwerk
Op eigen kracht bouwt de ondernemer aan zijn belangrijke netwerk en krijgt daarbij steun van adviseur Jo van de Put van Syntens Innovatiecentrum. “Jo brengt zijn eigen uitgebreide netwerk in,” vertelt Hoefnagel. “Hij draagt suggesties aan voor nieuwe connecties of samenwerkingspartners en komt zo met waardevolle toevoegingen op mijn bestaande netwerk. Jo vertelt me ook waarmee ik goed bezig ben en waarin ik moet investeren. We spreken elkaar regelmatig, want voor mij is dat zeer nuttige inbreng.”

Het beste jaar
Afgelopen jaar wist het bedrijf ondanks de economische recessie de Graydon Award te bemachtigen, waarmee ze tot de 3 procent financieel gezonde bedrijven in Nederland behoren. Hoefnagel verwacht in 2012 ook nog eens zijn omzet ten opzichte van 2011 te verdubbelen. Hoe doet hij dat toch?  “We krijgen de meest bijzondere aanvragen, júist omdat andere bedrijven daar vanuit hun beperkte aanbod niets mee kunnen. Omdat wij probleemoplossend en vanuit de behoefte van de klant werken, kunnen wij wel met de vraag aan de slag,” licht Hoefnagel toe. “En het is zo simpel, de kansen liggen voor het grijpen. De industrie zou alleen meer vertrouwen moeten durven hebben in collega’s, partners en het eigen netwerk.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Geen categorie

Sheet Metal Event: Enkelstuks voor de prijs van massafabricage

18-08 Hoe kun je in de plaatbewerking enkelstuks produceren voor de prijs van massafabricage? Dat…

Automatisering

Flexibel automatiseren

11-05 Flexibiliteit. Dat was een harde eis die Raymond en Eric Goorsenberg stelden aan het…

Geen categorie

Valk Welding bouwt vierde assemblagehal

06-05 De groei van Valk Welding is niet meer te stuiten. In 2011 verkocht de…

Geen categorie

Flexibel personeel vraagt gedegen aanpak

10-07 Bedrijven in de plaatwerkindustrie maken nog maar mondjesmaat gebruik van de mogelijkheden die er…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen