Nico Kaaijk Metaalbewerking beste leerbedrijf 2011

0
439

Nico Kaaijk Metaalbewerking uit Zaandam is het beste leerbedrijf in de techniek. De beste praktijkopleider is Ton Buelens, die werkzaam is bij Smits Machinefabriek in Valkenswaard. De winnaars van deze beide Kenteq verkiezingen werden dinsdag bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in de Amsterdam ArenA.

Nico Kaaijk Metaalbewerking werd uitgeroepen tot het beste leerbedrijf omdat het volgens de jury een mensgerichte benadering hanteert richting de leerlingen en optreedt als ambassadeur voor de techniek in de regio. Dit kleine bedrijf zet zich meer dan gemiddeld en vol passie in om de instroom van leerlingen in technische beroepen te vergroten. Dat doet ze door goed ingerichte en uitdagende stages te bieden. Zelf bedachte niet alledaagse projecten zoals de Botenrace op de Zaan en het Strandbeest-project zijn hiervan aanstekelijke voorbeelden. Volgens de jury is Nico Kaaijk Metaalbewerking een goed voorbeeld voor andere bedrijven en verdient het de eretitel Beste Leerbedrijf 2011.

Juryvoorzitter Jan Daams noemde Ton Buelens van Smits Machinefabriek de meest passievolle en ervaren praktijkopleider in de metaal, elektro- of installatietechniek van Nederland. Hij biedt leerlingen een complete en uitdagende beroepsgerichte opleiding, daagt zijn leerlingen uit om van de gebaande paden af te wijken en gaat daarin met hen mee om er zelf van te leren.

Bij de verkiezing Beste leerbedrijf legde Mansveld Projecten & Services uit Eindhoven beslag op de tweede plaats. Eaton Industries uit Hengelo eindigde als derde. IHC Merwede Opleidingen uit Kinderdijk, Technisch Adviesburo Jinstal uit Leeuwarden en De Klerk Werktuigbouw en Staalconstructie uit Werkendam grepen naast de drie te vergeven plaatsen. Als aandenken aan hun nationale nominatie ontvingen ze een ingelijst certificaat.

Bij de verkiezing Beste Praktijkopleider 2011 eindigde Hans de Feiter, werkzaam bij Croon Elektrotechniek in Rotterdam op de tweede plaats. John Post, werkzaam bij Poeth in Tegelen, behaalde de derde plaats.

Website Kenteq