Nieuw bedrijf gaat racefietsen van RVS produceren

0

Chris van der Gaag heeft 15 jaar ervaring in de roestvaststaal-branche en is liefhebber van de wielersport. Vanuit deze combinatie is het idee geboren om racefietsen te bouwen van RVS. Na 2 jaar ontwikkeling is het concept klaar.

Op 1 oktober start Van der Gaag in Oisterwijk het bedrijf Dutch Made Precision Bikes, dat twee hoofdactiviteiten heeft: het maken van exclusieve handgebouwde racefietsen onder de merknaam Synus en de verkoop van wielsets. “Hiermee bieden wij wielerliefhebbers de kans een eigenzinnige keuze te maken buiten het bekende aanbod van met name aluminium en carbon fietsen”, aldus Van der Gaag. “Elke Synus fiets wordt naar wens van de klant gebouwd.”

De fietsen worden in Nederland ontworpen en gebouwd van een materiaal, door Dutch Made Precision Bikes HTS2 is gedoopt. Dit is een materiaal dat tot nu toe vooral in hoog belaste industriële toepassingen wordt gebruikt. Dit materiaal is nu ook voor de wielersport bereikbaar. HTS2 is een materiaal met een hoge sterkte (treksterke > is 1.400 N/mm2). De constructieve mogelijkheden die dit geeft in de bouw van racefietsen zijn volgens Van der Gaag merkbaar in een verhoogd comfort en een veilig en voorspelbaar stuurgedrag. “Door de sterkte en de corrosiebestendigheid van het RVS framemateriaal zijn de Synus fietsen ook duurzaam. Niet alleen als product, maar ook in de productie ervan en de levensduur. In vergelijking met andere framematerialen is RVS minder milieubelastend om te produceren en 100% recyclebaar.”

Als tweede activiteit is Dutch Made Precision Bikes ook importeur en verkooppunt voor wielsets van het Amerikaanse merk Rolf Prima. Deze wielen vormen een aanvulling op het fietsconcept. De Rolf Prima wielen worden met de hand gebouwd en beschikken over unieke technische aspecten. Bij de wielen is dat met name zichtbaar in de gepatenteerde Paired Spoke Technolgy (PST) waarbij de linker- en rechter spaken op het zelfde punt in de velg bij elkaar komen.

De Synus fietsen en de Rolf Prima wielen worden geïntroduceerd tijdens de Bike Motion Benelux beurs in Utrecht, van 14 tot en met 16 oktober in de Jaarbeurs te Utrecht.