Nieuwe accu’s Metabo hebben 33% meer capaciteit

0

Met de nieuwe accu generatie Ultra-M-Technologie brengt Metabo als eerste fabrikant ter wereld accu’s met 4,0 Ah op de markt. Deze accu’s hebben dezelfde afmetingen en gewicht, maar 33 procent meer capaciteit.

De fabrikant uit het Duitse Nürtingen heeft vanaf januari wereldwijd, als eerste leverancier van professionele gereedschappen, accu’s met 4.0 Ah in het programma. Met 14,4 of 18 Volt zijn ze volledig compatibel met het complete machine assortiment in de gelijke voltklasse. Ongeacht of het nu gaat om boren, schroeven, zagen of schuren, met de hogere capaciteit kan de gebruiker met één acculading 33 procent langer werken dan voorheen. Hoeveel capaciteit overblijft tot de volgende lading, geeft de capaciteitsaanduiding op de accu aan.

Om de extra opgeslagen energie zo efficiënt en veilig mogelijk te gebruiken heeft Metabo haar accu-technologie verder geoptimaliseerd. “Het samenspel van een intelligent accu-management, de gepatenteerde Air-Cooled laadtechnologie, de ESCP (Electronic Single Cell Protection) bewaking per individuele cel en het procesgestuurde laad- en ontlaadmanagement, zijn het hart van onze Ultra-M Technology”, zegt Martin Egenrieder, hoofd van het Competence Center Accu bij Metabo.

“De Ultra-M-Technology met 4,0 Ah is een volgende belangrijke stap om voor accu-machines, nieuwe toepassingsgebieden te openen”, zegt Horst Garbrecht, CEO van Metabo. “En de verlenging van de werktijd met 33% per acculading is ons antwoord op één van de belangrijkste eisen van de professionele gebruikers van accugereedschappen. Onze doelstelling is om van elk elektrisch handgereedschap, waarbij het redelijkerwijs mogelijk is, een accu-variant op de markt te brengen. Met de nieuwe accu-technologie komen we dichter bij dit doel. We zijn al bezig met de volgende stap.”