Nieuwe Caddy van Esab last zacht staal

0

Esab heeft de Caddy-serie lasapparaten uitgebreid met de Caddy Mig C160i. Dit apparaat is met name geschikt voor het lassen van zacht staal met 0,8mm draad.

De jongste Caddy is compact, licht van gewicht (11,4 kg) en duurzaam. Daarmee is het apparaat geschikt voor montage-, onderhoud- en reparatiewerkzaamheden in productie- of reparatiewerkplaatsen, maar tevens voor werkzaamheden op locatie. Het heeft een ingebouwde draadaanvoer-unit voor een 200mm spoel (ongeveer 5kg) en de polariteit kan veranderd worden zodat de gebruiker massieve draden of gasloze gevulde draden kan gebruiken. De draagbaarheid, een belangrijk kenmerk van de Caddy Mig C160i, is nu verbeterd door een laskabelbeheersysteem dat ervoor zorgt dat de Caddy Mig samen met de laskabels op een veilige, eenvoudige en efficiënte wijze verplaatst kan worden. Het nieuwe ontwerp maakt tevens gebruik van een aantal geavanceerde materialen, welke voor een lichtgewicht, duurzame en stootbestendige behuizing zorgen.

Een kenmerk van de nieuwe Caddy is volgens Esab de eenvoud in gebruik. De gebruiker dient alleen de dikte van de plaat tussen 0,5 en 4mm in te stellen en door middel van een knop om de warmte-inbreng in te stellen kan de lasnaad, zoals vereist, warmer of kouder gemaakt worden.

Aangezien er gebruik gemaakt kan worden van een éénfase netvoeding of een draagbare generator betekent dit dat de Caddy Mig C160i bijna overal ingezet kan worden. Doordat er aandacht is besteed aan Power Factor Correction (PFC) en resonantie bij het ontwerpen van de elektrische circuits, levert de Caddy Mig C160i 30 procent meer laskracht vanuit de netvoeding met dezelfde zekering. Bij een 35 procent inschakelduur levert het apparaat 150A/21,5V en bij een 100 procent inschakelduur levert het nog steeds 100A/19V. Het stroominstellingbereik is 30-160A en de snelheid van de integrale draadaanvoer kan ingesteld worden tussen

Elke Caddy Mig C160i wordt geleverd met een 3m laspistool, 3m netvoedingskabel, 4,5m gasslang met een slangklem en snelkoppeling, retourkabel met klem en eenvoudige schouderriem. Om het pakket af te ronden zal er bij elk apparaat een spoel van 1kg ESAB OK Autrod 12.51 verkoperde MAG draad inbegrepen zijn.