Nieuwe eigenaar Disselhorst Metaal rekent op stevige omzetgroei

Disselhorst Metaal uit Raalte, toeleverancier van plaatwerk voor de machinebouw, carrosseriebouw, interieurbouw en landbouw, is overgenomen door ondernemer Guido Slump. Hij neemt de aandelen van Disselhorst over van Henk Jacobs (67).

Disselhorst Metaal is toeleverancier aan onder meer machinebouwers, winkelinrichters, kastenbouwers, CV ketelbouwers, medische diagnose systeem bouwers en de gespecialiseerde bouwindustrie. Met een modern machinepark is de onderneming in staat om vele vormen van bewerkingen uit te voeren, waaronder lasersnijden, ponsen, zetten, lassen en poedercoaten. Doordat de onderneming beschikt over een eigen assemblage en montageafdeling is de metaalbewerker in staat complete eindproducten te leveren.

Disselhorst Metaal is goed voor een omzet van ruim 6 miljoen euro. De verwachting is dat de omzet als het gevolg van de overname groeit naar 10 miljoen euro. Ondanks de crisis wil Guido Slump de onderneming met zijn ervaring en contacten naar een hoger plan tillen. Door middel van een recent afgewikkeld lean traject is de onderneming momenteel efficiënt georganiseerd. De focus van de nieuwe eigenaar ligt in de eerste maanden op het toevoegen van waarde door uitbreiding van het dienstenpakket met engineering, assemblage en logistiek. “In deze zeer concurrerende markt moet je niet willen concurreren op prijs”, aldus Slump. “Het is juist belangrijk om de problemen van afnemers te ondervangen met oplossingen, die het voor beide partijen aantrekkelijk maakt om langdurig samen te werken”..

Disselhorst Metaal heeft op dit moment een kleine 50 mensen in dienst. Het bedrijf heeft in 2008 en 2009 behoorlijk last gehad van de financiële crisis. Ondanks de crisis is de onderneming blijven investeren in vernieuwing en kon het personeel gespaard blijven. Verkoper Henk Jacobs: “Waar veel andere bedrijven in 2009 mensen lieten gaan, hebben wij er bewust voor gekozen om de mensen aan ons te binden. Door het verwachte tekort aan technisch personeel hebben wij in die tijd veel goodwill gecreëerd bij ons personeel en zijn ze bereid een stap extra te zetten”.

Lang gekoesterde wens

Afkomstig uit een ondernemersfamilie, stroomt bij Guido Slump het ondernemersbloed al jaren door de aderen. “Sinds mijn contact met Marktlink Fusies & Overnames, die de verkopende partij adviseerde, is het proces in een stroomversnelling gekomen en hebben we binnen enkele maanden het gehele verkoopproces doorlopen. Met de overname van Disselhorst Metaal gaat een lang gekoesterde ondernemingswens in vervulling”, aldus Slump. “Na jarenlang internationaal op bestuursniveau gewerkt te hebben bij ondernemingen zoals Antonius Vessel Heads en Fico, ging toch steeds meer ondernemersgevoel prikkelen.”

Verkoper Jacobs is van de generatie ‘baby-boomers’ en geeft met zijn 67 jaar het stokje nu over aan een nieuwe generatie. Zoals bij veel aandeelhouders was bij de verkoop van de onderneming het doel niet zuiver financieel. “Ik ben blij dat ik een kundige koper heb gevonden, die wil investeren in het bedrijf en het personeel. Ik heb er vertrouwen in dat hij de onderneming naar een hoger plan kan brengen.”

Disselhorst Metaal is op 17, 18 en 19 januari deelnemer aan de vakbeurs TIV Gorinchem. Standnummer 195.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Meer functionaliteiten en gebruikers OrderOn.com

30-01 VDL heeft OrderOn.com vorig jaar gelanceerd. Daarmee is het voor iedereen mogelijk geworden om…

Plaatbewerking

Hoekman RVS zet mega-stap in lasersnijden

07-12 Met deze investering is de oudste laser in het bedrijf – een CO2-laser –…

3D

Anvil haalt met overname De Valk 3D metaalprinten aan boord

09-11 De Valk is gespecialiseerd in het flexibel en snel produceren van mechanische componenten. Denk…

Columns

Zelfkennis, een sterk punt

10-10 Viktor heeft toentertijd de aandelen van zijn broer overgenomen en was direct begonnen de…

Plaatbewerking

Metaalcenter Driessen overgenomen door investeringsmaatschappij

06-09 Metaalcenter Driessen is een metaalbewerker, gespecialiseerd in enkel stuks, kleine series plaatwerk en licht…

Plaatbewerking

Romonta snijdt in eigen huis, met eigen stikstof

18-08 Romonta – opgericht in 1978 – is hoofdzakelijk actief in de voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf…

Plaatbewerking

Hoffmann-Metalcare neemt branchegenoot Belttech over

17-06 Hoffmann-Metalcare ontwikkelt, levert, onderhoudt en repareert productielijnen met verspanende en niet-verspanende machines. Deze vinden…

Bedrijf en Economie

Nieuwe metaalgroep Acero Group neemt TMP over

16-05 Binnen de metaal- en technieksector zoekt Van Sprundel Investment Partners zowel MKB-bedrijven die aan…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen