Nieuwe Elcometer 456 meet laagdikte coatings razendsnel

0

Elcometer presenteert de vierde generatie van de digitale laagdiktemeter Elcometer 456 voor het meten van coating laagdikte. Beschikbaar in verschillende modellen voor het meten van droge laagdikte op ferro en non-ferro substraten is het nieuwe apparaat krachtiger, robuuster en makkelijker in het gebruik.

Een 6 cm kleurenscherm, een overzichtelijke menustructuur en grote knoppen maken de Elcometer 456 tot een makkelijk te gebruiken instrument. Het is schokbestendig, stof- en waterdicht (IP 64) en daarmee geschikt voor gebruik in alle omstandigheden. De geheugencapaciteit is voldoende voor de opslag van 75.000 metingen in alfa numerieke groepen. Verwisselbare sondes en gegevensoverdracht naar Elcomaster 2.0 software maken de nieuwe Elcometer 456 tot een krachtig apparaat met een meetnauwkeurigheid van ±1% op gladde, ruwe, dunne en gebogen oppervlakken. Er zijn meer dan 70 metingen per minuut mogelijk, waarmee de nieuwe Elcometer 456 40% sneller is dan andere merken laagdiktemeters, aldus de producent.

Elcometer is fabrikant van hoogwaardige inspectie instrumenten, met speciale afdelingen voor coating inspectie, beton inspectie en metaaldetectie. Het bedrijf heeft een Nederlandse vestiging in Utrecht.