Nieuwe fiberlaser Rofin voor integratie in bestaande machines

0

Op de Blechexpo in Stuttgart (6 t/m 9 juni) presenteert Rofin deze week de nieuwe fiberlaser FL 030 C. Deze is speciaal ontwikkeld voor de directe integratie in bestaande machineconcepten.

Met een uitgaand vermogen van 3.000 W is de Rofin FL 030 C als multimode laserbron met een 50 É¥m of een 100 É¥m fiber beschikbaar. Rofin stelt dat deze nieuwe laserbron dankzij de modulaire en robuuste bouw prima geschikt is voor de ruwe alledaagse industriële praktijk. Met zijn bundelkwaliteiten van 2,5 – 5 mm x mrad en de compacte bouw is hij vooral voor het lasersnijden goed toepasbaar. Dit model wordt ook aangeboden in de varianten met 500, 750 en 1000 W vermogen, waarmee het hele bereik van de bewerking van geringe materiaalsterktes wordt afgedekt.

Rofin zet echter niet alle kaarten op de fiberlaser. In Stuttgart wordt ook de CO2-laser voor snijtoepassingen DC 025 met een gemiddeld vermogen van 2500 watt getoond. Voor snijtoepassingen zijn de lasers uit de DC-serie met prestaties tot 4000 W beschikbaar. Voor lastoepassingen kunnen lasers met uitgangsvermogens tot 8000 W worden ingezet.

Wanneer geringere prestaties in de industriële toepassing voldoende zijn, volstaat de ‘sealed-off’ CO2-laser van Rofin. In Stuttgart presenteert het bedrijf met de OEM 40iX het nieuwste model van de C-serie. Deze ‘uitgeklede’ laserbron is met een vermogen van 400 W en een bundelkwaliteit van K>0,8 geschikt voor het bewerken van organische materialen, kunststoffen, glas en metalen. In combinatie met scanners of andere straalvoeringscomponenten is de compacte OEM 40 iX (slechts 75 kilo) prima te integreren in bestaande installaties.