Nieuwe producten BASF voor bescherming metalen

0

BASF presenteert op de Hannover Messe (4-8 april) nieuwe producten en oplossingen voor de bescherming en veredeling van metaaloppervlakken. De experts van het chemieconcern stellen oplossingen voor corrosiebescherming, voor- en nabehandeling en coating van metalen voor.

BASF biedt een breed assortiment aan van producten, die helpen metalen te beschermen tegen corrosie en slijtage. Deze worden wereldwijd ingezet voor galvanische metaalafzetting en stroomloze metaalafzetting, corrosiebescherming en oppervlakteconditionering. Wateroplosbare polymeren uit de Lugalvan reeks dienen als beschermingslaag, zorgen voor verbeterde adhesie en kunnen zelfs het ontstaan van kleine gaatjes in RVS in chloridehoudende media onderdrukken. De organische amiden en fosfaten uit het Korantin assortiment beschermen zacht staal en leveren goede wrijvingseigenschappen op.

Lugalvan Passivation is een fluoride- en chroomvrije coating voor gegalvaniseerd vlakstaal, die evenmin zware metalen bevat. Deze transparante en kleurloze passivering is gebaseerd op organische ingrediënten. Lugalvan Passivation geeft oppervlakken een zeer goed geleidend vermogen en verhindert dat er corrosie ontstaat door zout of stapeling van het materiaal. Lugalvan Passivation kan direct overschilderd, alsmede alkalisch worden verwijderd.

De internationale industriebeurs Hannover Messe wordt van 4 tot en met 8 april gehouden op het beurscomplex van Hannover (D). Surface Technology, de vakbeurs voor oppervlaktetechniek, is dit jaar een van de hoofdbeurzen. BASF is te vinden op stand 14 in Hal 6 van het Zentralverbands Oberflächentechnik.