Nieuwe spuitpistolen WSB wegen haast niks

WSB Finishing Equipment presenteert tijdens Eurofinish meerdere noviteiten. Zo toont het bedrijf onder meer het nieuwe programma AirCoat met het GM 4700AC spuitpistool en een totaal nieuwe filtertechniek.

De GM 4700AC is een uitbreiding op de nieuwe generatie AirCoat pistolen van Wagner die een hoogwaardige finishing kwaliteit combineert met een hoge verwerkingsnelheid en een ergonomische vormgeving. De GM 4700AC is het lichtste AirCoat pistool in gewicht met een filterhuis dat zonder gereedschap kan worden geopend en geldt daarmee als zeer gebruiksvriendelijk. Dit pistool wordt geleverd in uitvoeringen met een materiaaldruk van 160 of 250 bar en is voorzien van draaikoppelingen voor het soepel aansluiten van de lucht- en materiaalslang. Dankzij de omkeerbare en snel vervangbare spuittips zijn er geen lange werkpauzes door obstructies. De GM 4700AC leent zich voor oplosmiddelhoudende- en watergedragen vernissen en lakken, beitsen, primers, 2K materialen, high-solids alsook voor UV-lakken. Daardoor is het pistool geschikt voor de meubel- en interieurbranche, schrijnwerkers, schilders en metaalbewerkers, metaalindustrie, landbouwmechanisatie en carrosseriebouw.

Nieuwe filtertechniek
De nieuwe filters zijn speciaal ontworpen voor een vereenvoudigd bedieningsgemak en verbeterde schoonmaak- en wisselmogelijkheden. Deze nieuwe filtertechniek wordt toegepast in het nieuwe AirCoat pistool GM 4700AC. Dankzij het ontwerp kan het filter maar op één manier worden gemonteerd. Het ontwerp van het filter is daarnaast compact. Dit zorgt voor een geringer gewicht van het spuitpistool en daarmee voor een ergonomisch vriendelijkere bediening. Bij het uitnemen van het nieuwe Wagner-filter wordt direct al het vuil verwijderd. Bovendien neemt het nieuwe filter meer vuil op; ten opzichte van voorgaande filters is de filterkamer 53% groter.

Alles in één

De Industrie Divisie van WSB introduceert een nieuwe aanpak voor de industrie: het All-In One Concept. Belangrijke pijlers hieronder zijn de samenwerking met diverse fabrikanten en toeleveranciers, waaronder Wagner, Walther-Pilot en BL System én de praktijkervaringen.

Bedrijven die (gaan) investeren in een nieuwe spuitapplicatie, doen dit veelal op basis van de eigen kennis van en ervaring met spuitmethoden die binnen het bedrijf aanwezig zijn. Slechts weinig bedrijven zijn daarbij volledig op de hoogte van de nieuwste technieken en kennen alle mogelijkheden om besparingen te realiseren waarmee de investering in de spuitapplicatie zo snel mogelijk wordt terugverdiend. Het All-In One concept van WSB voorziet in deze behoefte. Afhankelijk van de bestaande applicatiemethoden en de huidige manier van werken wordt een efficiencystudie gemaakt. Rekenmethoden, ondersteund met calculatieprogramma’s geven een reëel beeld van wat er met een nieuwe opzet van apparatuur en spuittechnieken kan worden bereikt.
Deze theoriemodellen worden eerst in de praktijk getoetst en getest in het applicatiecentrum van WSB, waarna het All-In One Concept kan worden uitgewerkt. Het All-In One concept adviseert ook in de applicatiemethodiek van handpistool tot volledige robotisering. De te nemen beslissing over de investering wordt daarmee gemakkelijker.
Tijdens Eurofinish presenteert WSB (stand 8808) in samenwerking met BL System een robotapplicatie die duidelijk maakt hoe uitgebreid het All-In One concept kan worden toegepast.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Oppervlaktetechniek

Pompen en spuitpistolen

14-03 WSB presenteert op MTMS Machineering de nieuwste Wagner pneumatisch bediende dubbelmembraanpomp Topfinish DD10 voor…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen