Nieuwe technische mijlpaal

0

Intermeco in Doetinchem heeft in april een nieuwe laserlascel met vaste stof/disk Laser in productie genomen. Deze TruLaser Cell 7020 van Trumpf is de eerste in zijn soort die in Nederland is geïnstalleerd.

Op 1 februari is gestart met de installatie van deze cel. Na uitvoerige testen en een interne scholingsperiode is de productie hierop gestart. Intermeco, toeleverancier van zowel enkelvoudige als complexe dunwandige plaatwerkcomponenten en RVS warmtewisselaars, spreekt van een nieuwe, technische mijlpaal, waarmee de laatste stand van laserlastechniek in het productieproces is ingevoerd. Met deze moderne lasercel is Intermeco ingericht om alle voorkomende laserlasverbindingen te kunnen realiseren. 3D laserlassen behoort in Doetinchem nu ook tot de mogelijkheden.
Laserlassen heeft een aantal specifieke voordelen ten opzichte van andere lastechnieken. Laserlassen maakt het mogelijk om zeer nauwkeurig te lassen op moeilijk bereikbare plaatsen waar conventionele lastechnieken niet toegepast kunnen worden. Intermeco beschikt in dit segment over twee volautomatische CO2 buislaserlasmachines voor het vervaardigen van buizen in diverse vormen, met een wanddikte vanaf 0,4mm.