Nieuwe toorts en elektrodehouder Hypertherm voor Esab

0

Hypertherm heeft een nieuwe toorts en elektrodehouder uitgebracht onder het merk Centricut. De vervangende Centricut-toorts voor de Esab PT36 en PT36R heeft een zwaar uitgevoerd toortshuis met een unieke bevestiging van de toortshuls (zowel schroefdraad als lijm).

Deze constructie zorgt voor een betere uitlijning van de verschillende componenten van de toorts en een langere levensduur. Tegelijk wordt de kans op lekkage van koelvloeistof verkleind. De toortsen zijn volledig compatibel met de huidige originele slijtdelen voor de PT36 en PT36R, en met de Centricut-slijtdelen voor de PT-36 en PT-36R.

De afgelopen zomer geïntroduceerde Centricut-slijtdelen beschikken over de gepatenteerde SilverLine- en CoolFlow-technologie van Hypertherm. Dankzij deze twee technologieën gaan de slijtdelen tweemaal zo lang mee als de originele slijtdelen. Het resultaat is dat bezitters van een Esab-systeem de kosten van hun toortsen en slijtdelen fors kunnen drukken en hun systeem minder vaak stil hoeven te zetten. Uit tests is bovendien gebleken dat de Centricut-slijtdelen uitstekende resultaten neerzetten, met een goede snijkwaliteit bij hoge snelheden.