Nieuwe wind bij Boelens Machines

Bij Boelens Machines in Dongen heeft zich een wijziging in de bedrijfsleiding voltrokken. Berry Boelens heeft het bedrijf verlaten. De dagelijkse leiding is nu in handen van Alex de Gelder, die reeds in dienst was als verkoopadviseur machines. “Machines verkopen blijf ik ook gewoon doen”, aldus De Gelder.

De naam Boelens Machines wordt gehandhaafd en ook qua leveringspakket blijft alles bij het oude. De machineleverancier vertegenwoordigt onder andere Cazeneuve (conventioneel-plus, teach-in en CNC draaibanken), Leadwell (verticale en horizontale bewerkingscentra, CNC draaibanken), Kitamura (verticale en horizontale bewerkingscentra), FAT (conventionele, teach-in en CNC draaibanken), Soraluce (bedfreesmachines en floortype freesmachines) en Huron (hoognauwkeurige high-speed 3- en 5-assige bewerkingscentra). Daarnaast is Boelens ook leverancier van AR filter systemen (afzuigsystemen voor onder andere draaibanken en bewerkingscentra) en Parat snelwisselhouders. “Samen met nog enkele andere vertegenwoordigingen is dit een redelijk compleet pakket”, stelt De Gelder. “Op dit moment zijn er daarom geen plannen voor uitbreiding.”

Niettemin veranderen er wel een aantal dingen. “We worden klantvriendelijker en servicegerichter”, zegt De Gelder. “Allereerst zijn onze servicetarieven omlaag gegaan. Daarnaast hebben we een ‘einde garantie controle’ ingevoerd. Dat is een idee dat ik al jaren heb, maar dat bij machineleveranciers niet gebruikelijk is. Deze controle houdt in dat een medewerker van ons kort voor het verstrijken van de garantietermijn bij de klant langskomt om de machine helemaal na te kijken. Eventuele zaken die niet in orde zijn worden verholpen, zodat de klant zeker weet dat alles goed is en hij niet voor verrassingen komt te staan als de garantietermijn is verlopen.”

De Gelder beoordeelt de huidige marktsituatie beduidend positiever dan enige tijd geleden. “Het gaat een stuk beter. Het aantal aanvragen is enorm omhoog gegaan en de orderportefeuille eveneens. Maar dat was ook hard nodig.” Hij durft echter niet te zeggen dat de ergste effecten van de crisis nu definitief achter de rug zijn. “Ik houd toch rekening met een terugval. We zijn nu vooral bezig de eerste nood op te lossen. We leveren machines aan bedrijven die 2 jaar geleden al hadden willen en misschien zelfs wel hadden moeten investeren. Als dat is gebeurd, kan het zo maar weer even minder worden. Ik denk dat onze klanten nu goed gaan nadenken over waar ze met hun bedrijf naar toe willen en welke investeringen daarbij horen. Zodra dat voor hen duidelijk is, denk ik dat we echt een stijgende lijn in de machineverkopen zullen gaan zien.”

Boelens Machines neemt op 5, 6 en 7 april weer deel aan METAVAK Hardenberg. Hier zal een CNC-draaibank Optimax van Cazeneuve (draaidiameter 590 mm, draailengte 1800 mm) in de nieuwste uitvoering worden gedemonstreerd. De voornaamste verbetering zit ‘m in de besturing, die duidelijk gebruikersvriendelijker is geworden.

Boelens Machines

Standnummer 523

Vraag hier gratis uw entreebewijs aan.
Download hier de beursplattegrond met deelnemers

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Personeelstekort en kleine series leiden bij Bos Verspaning tot automatiseren

29-09 Om de vraag naar zeer wisselende onderdelen in zowel kleine als grote series te…

Verspanen

Hoog vermogen op subspil geeft productiviteitsvoordeel

05-07 Handjes aan de machine besparen. Dat was voor directeur/eigenaar Han Wildenborg van WIHA de…

Verspanen

Okuma ontwikkelt verticale VT1000EX draaibank voor zware bewerkingen

06-04 Het model vereenvoudigt de bewerking van moeilijk te bewerken materialen dankzij de stabiele bouwwijze.…

Verspanen

Hurco bundelt alle kennis in nieuwe vijfasser

06-04 Om de productiviteit, stabiliteit en nauwkeurigheid te verhogen heeft Hurco alle beschikbare kennis samengebracht…

Verspanen

Nieuw bewerkingscentrum Okuma voor grote werkstukken

09-02 De afmetingen en prestatiemogelijkheden van de nieuwe MA-8000H zijn enorm verhoogd in vergelijking met…

Verspanen

Makino a40 Special Edition voor aluminium spuitgietdelen

24-11 De nieuwe 20.000 rpm spil levert snellere bewerking met speciale PCD gereedschappen, terwijl de…

Verspanen

Cobot biedt Evink helpende hand in onbemande productie

05-05 “Er staan veel hoogwaardige CNC-machines in Nederland en dat maakt het een moeilijke markt.…

Verspanen

Metalnet anticipeert met Yasda op toenemend precisiewerk

31-03 Dankzij het grote gereedschapsmagazijn en de palletautomatisering kan Metalnet het bewerkingscentrum ook inzetten voor…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen