Nieuwe zaagbanden Wikus

In een compleet vernieuwde stand presenteert Van Hoorn Machining twee nieuwe zaagbanden van Wikus voor het eerst aan de Nederlandse metaalsector. Deze zaagbanden Profidur en Selekta GS X3000 waren voor het eerst te zien op de EMO in Hannover.

De Selekta GS X3000 heeft een geoptimaliseerde tandgeometrie en nieuw rugmateriaal X3000 ten opzichte van de Selekta M42. Het is een bimetalen zaagband met geslepen geleidingstand voor een optimale zaaggeometrie en hoge oppervlaktekwaliteit van het te zagen materiaal onder uitstekende condities bij het begin en einde van het zaagproces. De speciale verdeling van de tandholtes maakt een prestatiegericht gebruik en maximale standtijd mogelijk. Deze zaag is vooral geschikt voor moeilijk verspaanbare stalen zoals roest- en zuurbestendige stalen, duplex- en hittebestendige stalen en nikkel-legeringen.

De Wikus Profidur is een hardmetalen zaagband speciaal ontwikkeld voor het snel en efficiënt verspanen van balken. De speciaal ontwikkelde tandgeometrie en de harde coating zorgen niet alleen voor verhoogde standtijden, maar vooral dat balken worden doorgezaagd tegen ongelooflijke snelheden. Een hardmetalen gecoate zaagband doet een hogere kostprijs vermoeden dan een gewone bimetalen zaagband. Toch hebben diverse tests volgens Van Hoorn Machining bewezen dat de Profidur tot 100% meer presteert in standtijd en de snijtijden halveert tegenover een bimetalen zaagband.

Zaagautomaat
Naast deze nieuwe zagen worden ook de noviteiten van Kasto tentoongesteld, waaronder de verticale zaagautomaat KASTOverto A2. De volledig ingekapselde machine doet haast niet vermoeden dat het bandzaagmachine is. De machine heeft bij 90° een zaagbereik van 260 mm in rondmateriaal. Bij vlakmateriaal bedraagt het bereik 260 mm x 320 mm. Minimale zaagmaat is een diameter van 10 mm en een zaaglengte van 6 mm. Het opspannen van de materialen geschiedt door middel van hydraulische klemmen. De KASTOverto A2 is een vrij compacte zaagmachine met afmetingen van 2365 mm x 1350 mm x 1765 mm. Kasto heeft deze machine ontwikkeld voor kleine en middelgrote series zaagwerk. Tijdens de Kasto Future Days werd op deze machine het zagen van C45 van 130 mm rond met een bandzaag van 3180 x27x0.9 ZpZ 3/4 met een zaagsnelheid van 90 m/min gedemonstreerd. Dit met het ‘werkpaard’ van Wikus, de Marathon M42, welke voor nagenoeg alle soorten materialen kan worden ingezet. Ook Van Hoorn zal tijdens METAVAK vooral de perfecte combinatie van een Wikus zaagband op een Kasto zaagmachine benadrukken.

METAVAK Gorinchem 2011, standnummer 123

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

METAVAK Gorinchem

Style CNC Machines verbreedt aanbod

28-10 Style CNC Machines produceert al vele jaren CNC draai- en freesmachines voor de productie…

METAVAK Gorinchem

Complete werkplaatsinrichting onder één dak bij Huvema

28-10 Goede prestaties beginnen met een professionele werkplaats. Onder dat motto heeft Huvema in Veghel…

METAVAK Gorinchem

Draaien en frezen met Haas

28-10 Haas Factory Outlet, de Nederlandse vertegenwoordiging van Haas Automation, presenteert de draaimachine ST-25Y met…

METAVAK Gorinchem

Eerste Doosan VCF850 multi-purpose machinecenter bij TMB De Jong

28-10 Technisch Metaal Bedrijf De Jong in het Friese Wommels heeft deze zomer het eerste…

METAVAK Gorinchem

Landré en Fanuc: slimme productie oplossingen

28-10 Landré  zal  samen met Fanuc onder meer het Robodrill bewerkingscentrum met vijfde  as, een…

METAVAK Gorinchem

Dormac’s meest verkochte allround draaimachine

28-10 Dormac CNC Solutions, dat de verkoop en service van diverse merken draai- en freesmachines…

METAVAK Gorinchem

Zetbank of kantpers? Jörg helpt bij keuze

24-10 Jörg Machines uit Dodewaard presenteert de Toskar Masterfab kantpers (3100 mm x 135 ton)…

METAVAK Gorinchem

Hevami showt compacte langbandschuurmachine

24-10 Hevami oppervlaktetechniek introduceert een compacte langbandschuurmachine van het fabricaat Kuhlmeyer. Deze Duitse machinebouwer brengt…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen