Nominaties voor Metaalunie Award-Partnership bekend

Jos van den Bersselaar Constructie in Udenhout, Evers Agro in Almelo en Mechatronics Instruments in Zwaag zijn de drie genomineerde bedrijven voor de Metaalunie Award-Partnership. De winnaar wordt op 25 mei bekend.

Die dag wordt bij de Koninklijke Metaalunie in Nieuwegein een groots Partnership Event gehouden. De drie genomineerden laten hier zien waarom zij zijn uitverkoren en in aanmerking komen voor de Award. In drie korte pitches laten zij dan zien hoe zij op creatieve wijze invulling geven aan en meerwaarde creëren door samenwerking met afnemers, toeleveranciers en/of collega-toeleveranciers in de keten.

De drie genomineerden

Jos van den Bersselaar Constructie is een staalbouwbedrijf, gespecialiseerd in lichte constructies voor uiteenlopende toepassingen met een hoog afwerkingsniveau. Het bedrijf onderscheidt zich volgens de jury door zowel horizontale als verticale samenwerking, waarbij de breedte van de samenwerking meerwaarde geeft.

Evers Agro is een specialist in de ontwikkeling en productie van niet aangedreven grondbewerkingsmachines. Door samenwerking komt het bedrijf tot een verbreding van het productassortiment, verlaging van productiekosten en versterking van het onderscheidend vermogen, aldus de jury.

Mechatronics Instruments ontwikkelt, produceert, assembleert en verkoopt fijnmechanische-, electronische- en analytische systemen voor medische laboratoria en solar industrie en software voor het meten van luchtkwaliteit. De jury acht dit bedrijf een innovatieve systemsupplier, waar de samenwerking breed wordt gedragen in het bedrijf.

Op woensdag 25 mei zullen spraakmakende sprekers als Gerrit Zalm, Rob Chömpff, Gert Jan Keupers en Hans van Breukelen op geheel eigen wijze invulling aan het Awardthema.

Gerrit Zalm, voorzitter van de Award-jury en topman van ABN Amro, zal ingaan op samenwerking tussen banken en bedrijven. Hij zal betogen dat samenwerking iets heel anders is dan samen een contract afsluiten. “Je moet als bedrijf openstaan voor elkaar en vertrouwen hebben in elkaar”, aldus Zalm. “De samenwerkingspartners moeten met de samenwerking iets te winnen hebben.”

‘Doelgericht samenwerken’ is de titel van de inspiratiesessie met Hans van Breukelen. ‘Ondernemers zijn net als topsporters voortdurend bezig hun prestaties te verbeteren, hebben een ambitieus doel en doen er alles aan dat doel te bereiken. Ondernemers geven nooit op, werken keihard, motiveren hun medewerkers en streven naar optimale samenwerking.’ Eigenschappen die herkenbaar zijn voor een topsporter als Van Breukelen, die zijn kennis en ervaring op 25 mei op inspirerende wijze met ondernemers zal delen.

Juryvoorzitter Gerrit Zalm zal tot slot de winnaar van de Metaalunie Award Partnership bekend maken en de prijs uitreiken. (voor programma klik hier)

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

5xbeter over actuele veiligheidsthema’s

26-10 5 bijeenkomsten met een update over actuele veiligheidsthema’s, uitleg over de Verbeterchecks en de…

Bedrijf en Economie

Einde aan groei maar nog steeds arbeidsmarktkrapte

19-10 Hogere inkoopprijzen lijken door steeds minder bedrijven te kunnen worden doorbelast. Daarnaast zijn in…

Bedrijf en Economie

MKB-maakbedrijven digitaal veiliger

12-10 Metaalunie heeft hiertoe een partnercertificaat ondertekend met MKB-Nederland en IVBB (Instituut voor Verenigingen, Branches…

Personeel en Opleiding

Mark Helder nieuwe voorzitter Metaalunie

10-10 Kaanen bekleedt deze functie al sinds 2014. Zijn derde en laatste termijn als voorzitter…

Bedrijf en Economie

Metaalunie: kabinetsplannen zijn recept voor zware tijden voor MKB-maakbedrijven

21-09 “Het kabinet gaat de uitdagingen te lijf met een aanzienlijk pakket aan maatregelen om…

Bedrijf en Economie

Metaalunie sceptisch over nieuwe aanpak regeldruk

15-07 Dat zegt de branchevereniging voor het MKB-metaal in een reactie op een nieuw regeldrukprogramma…

Bedrijf en Economie

Metaalunie mist visie op MKB in industriebrief kabinet

13-07 Het gepresenteerde industriebeleid bevat volgens Metaalunie een aantal positieve nieuwe accenten. Het kabinet wil…

Bedrijf en Economie

Metaalunie begroet 15.000e lid

05-07 Pierre Hagenaars, directeur van het Brabantse bedrijf, nam de bijbehorende plaquette in ontvangst. Hij…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen