Nominaties voor Metaalunie Award-Partnership bekend

0

Jos van den Bersselaar Constructie in Udenhout, Evers Agro in Almelo en Mechatronics Instruments in Zwaag zijn de drie genomineerde bedrijven voor de Metaalunie Award-Partnership. De winnaar wordt op 25 mei bekend.

Die dag wordt bij de Koninklijke Metaalunie in Nieuwegein een groots Partnership Event gehouden. De drie genomineerden laten hier zien waarom zij zijn uitverkoren en in aanmerking komen voor de Award. In drie korte pitches laten zij dan zien hoe zij op creatieve wijze invulling geven aan en meerwaarde creëren door samenwerking met afnemers, toeleveranciers en/of collega-toeleveranciers in de keten.

De drie genomineerden

Jos van den Bersselaar Constructie is een staalbouwbedrijf, gespecialiseerd in lichte constructies voor uiteenlopende toepassingen met een hoog afwerkingsniveau. Het bedrijf onderscheidt zich volgens de jury door zowel horizontale als verticale samenwerking, waarbij de breedte van de samenwerking meerwaarde geeft.

Evers Agro is een specialist in de ontwikkeling en productie van niet aangedreven grondbewerkingsmachines. Door samenwerking komt het bedrijf tot een verbreding van het productassortiment, verlaging van productiekosten en versterking van het onderscheidend vermogen, aldus de jury.

Mechatronics Instruments ontwikkelt, produceert, assembleert en verkoopt fijnmechanische-, electronische- en analytische systemen voor medische laboratoria en solar industrie en software voor het meten van luchtkwaliteit. De jury acht dit bedrijf een innovatieve systemsupplier, waar de samenwerking breed wordt gedragen in het bedrijf.

Op woensdag 25 mei zullen spraakmakende sprekers als Gerrit Zalm, Rob Chömpff, Gert Jan Keupers en Hans van Breukelen op geheel eigen wijze invulling aan het Awardthema.

Gerrit Zalm, voorzitter van de Award-jury en topman van ABN Amro, zal ingaan op samenwerking tussen banken en bedrijven. Hij zal betogen dat samenwerking iets heel anders is dan samen een contract afsluiten. “Je moet als bedrijf openstaan voor elkaar en vertrouwen hebben in elkaar”, aldus Zalm. “De samenwerkingspartners moeten met de samenwerking iets te winnen hebben.”

‘Doelgericht samenwerken’ is de titel van de inspiratiesessie met Hans van Breukelen. ‘Ondernemers zijn net als topsporters voortdurend bezig hun prestaties te verbeteren, hebben een ambitieus doel en doen er alles aan dat doel te bereiken. Ondernemers geven nooit op, werken keihard, motiveren hun medewerkers en streven naar optimale samenwerking.’ Eigenschappen die herkenbaar zijn voor een topsporter als Van Breukelen, die zijn kennis en ervaring op 25 mei op inspirerende wijze met ondernemers zal delen.

Juryvoorzitter Gerrit Zalm zal tot slot de winnaar van de Metaalunie Award Partnership bekend maken en de prijs uitreiken. (voor programma klik hier)