Onderwijsdagen Widenhorn Groep en WIA Educational

0

In het kader van techniekpromotie en het versterken van de banden tussen onderwijs en bedrijfsleven is bij Widenhorn en WIA Educational het idee ontstaan om onderwijsdagen te gaan organiseren. Deze vinden plaats op 6 en 7 oktober in de moderne met CNC-machine en trainingslokaal uitgeruste werkplaats van Widenhorn aan de Handelsweg in Rhoon.

Widenhorn en WIA Educational zullen hier samen alle educatieve en industriële oplossingen tonen. Naast docenten, kunnen ook bedrijven, leerlingen en andere geïnteresseerden deze dagen kosteloos bezoeken. Als belangstellenden zich vooraf aanmelden op de website van Widenhorn krijgen ze bij hun bezoek een gratis USB stick met Lesmateriaal voor CADCAM.

Programma
De gehele dag worden demonstraties gegeven en kunnen de deelnemers software en apparaten in de praktijk zien op het gebied van CNC-Frezen, 3D tekenen & CADCAM, robottechniek, graveren, 3D printen en techniek in het basisonderwijs.

Workshops
Gedurende de dag worden doorlopend interessante workshops gegeven. Deze vinden plaats in het trainingslokaal, zodat de deelnemers actief mee kunnen doen. Gezien het beperkt aantal plaatsen is opgeven voor deze workshops aan te raden.

10.00 Introductie Edgecam frezen / draaien

11.00 3D Printen

11.30 Introductie SpaceClaim 3D

12.00 3D Printen

13.00 Introductie Edgecam frezen / draaien

14.00 3D Printen

14.30 Introductie SpaceClaim 3D

15.00 3D Printen

16.00 Introductie Edgecam frezen / draaien