Onze knowhow gaat verder dan de bodem

De Plaatijzerindustrie is al vele jaren een bekende verschijning op de TIV-vakbeurzen. De bezoekers kennen het Apeldoornse bedrijf vooral van bodems. De Plaatijzerindustrie beschikt echter niet alleen over hoogwaardige knowhow op bodems, maar ook op drukvaten en apparatenbouw.

In feite heeft die enorme knowhow van bodems alles te maken met drukvaten. Het leeuwendeel van de productie van De Plaatijzerindustrie is bestemd voor drukvaten ten behoeve van de (petro)chemische en nucleaire industrie. De opdrachtgevers hiervoor zijn de bekende olie- en gasbedrijven en ingenieursbureaus. Via hen vinden de in Apeldoorn geproduceerde drukvaten en apparaten hun weg naar booreilanden, olie/gasproductieplatforms en raffinaderijen overal ter wereld.
Zij de productie van drukvaten gelden strenge kwaliteitseisen; veiligheid gaat immers boven alles in de industrieën waar deze worden toegepast. Engineering, productie, lasprocessen en kwaliteit bevinden zich bij De Plaatijzerindustrie op een hoog niveau. “Dat maakt onze organisatie meteen uniek en onderscheidend in de markt. Wij voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen op het gebied van drukvaten en apparatenbouw, waardoor wij bevoegd zijn om onze producten over de gehele wereld af te zetten”, zegt Eugene Wijnen, Hoofd Verkoop. “Onze kennis en vakmanschap is zowel modern als ambachtelijk. Dat moet ook wel, want het produceren van een drukvat met diameters van 1 tot 5 meter, lengtes van 2 tot 60 meter en wanddiktes van 25 tot 150 mm, is toch wel iets bijzonders. Bovendien worden steeds hogere eisen gesteld aan drukvaten, De temperaturen en drukken worden steeds extremer, omdat olie en gas steeds vaker worden gewonnen in gebieden waar extreme omstandigheden heersen. Het lassen en cladden op hoog niveau is voor De Plaatijzerindustrie de gewoonste zaak.”
Door de kennis over drukvaten, weten ze bij De Plaatijzerindustrie ook alles over de bodems; hoe de dikte van het materiaal en het model van de bodem bepalen hoeveel druk een bodem kan hebben. Ook de toegepaste bewerkingstechnieken (onder meer dieptrekken, voorbollen bördelen en forceren) kennen voor de medewerkers van De Plaatijzerindustrie geen geheimen (zie Youtube kanaal van De Plaatijzerindustrie).
Van al die kennis profiteren de klanten. Die klanten zijn zowel eenmansbedrijven als grote bedrijven. De bodems vinden voor 80% hun toepassing in de farmacie, chemie, petrochemie, voedingsmiddelenindustrie, transportsector et cetera. “In elk segment van de staalindustrie hebben we wel klanten”, zegt Piet Scholtanus. “Onze bodems tref je bijvoorbeeld ook aan in speeltoestellen, toepassingen in de landbouw veeteelt , fonteinen, luchtgeleidingen en kunstwerken. Je kan het zo gek niet noemen, de vorm van een bodem is breed inzetbaar.”
Vaak ontstaan er in gesprekken met bezoekers op TIV ideeën voor heel leuke, soms zelfs onverwachte toepassingen. “Er zijn ook toepassingen waarbij glas om onze bodems heen wordt gesmolten. Of lampenkappen en voetjes voor de lampenindustrie, slijtneuzen.”
Zo heeft Scholtanus altijd veel interessante contacten op TIV. “Wij doen mee aan alle TIV-beurzen. Niet alleen in Venray, maar ook in Hardenberg en Gorinchem. Wij zijn hier enthousiast over omdat soms meer dan 1% procent van alle bezoekers als lead kan worden genoteerd. Dat is best veel. Wij hebben wel eens 145 leads gehad op één beurs. Desondanks zijn er toch nog steeds mensen die ons niet kennen. Daarom blijven wij aan de weg timmeren als leverancier en voorraadhouder van heel veel stalen en RVS gecertificeerde bodems. Als De Plaatijzerindustrie hebben wij een unieke positie op de Nederlandse markt, dankzij onze hoogwaardige expertise op bodems, drukvaten en apparatenbouw. En daar profiteert onze klant van, want wij delen graag onze kennis, zodat de klant een technisch goed product koopt tegen de beste prijs/kwaliteitsverhouding.

De Plaatijzerindustrie
TIV Venray 2012, standnummer 272

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Verspanen is een taal

15-11 Seco Tools Benelux besteedt veel aandacht aan het opleiden van klanten. Patrick de Vos,…

Toeleveren

Elmec klaart zware klus

15-11 Elmec heeft afgelopen zomer een 200 ton dubbelliggerbovenloopkraan geïnstalleerd bij de  SIF Group in…

Toeleveren

Nieuwe aanwinst HFI

14-11 HFI in Groenlo heeft geïnvesteerd in een tweede Nakamura-Tome WT-250II. Dit is een multi-turret…

Toeleveren

Beelen Techniek: klein bedrijf, groot in kennis en kunde

14-11 Beelen Techniek is een relatief klein bedrijf, waar een prettige familiaire sfeer heerst. En…

Geen categorie

METAVAK mooie aanvulling op TIV

28-08 Een mooie mix van aanbieders van machines, gereedschappen en aanverwante producten en diensten voor…

Algemeen

Gratis entree bij 2 vakbeurzen onder één dak

16-08 Breng op 4, 5 en 6 september een bezoek aan Evenementenhal Hardenberg en maak…

Geen categorie

Goede stemming op TIV Gorinchem

26-01 De toeleveringsvakbeurs TIV Gorinchem, de eerste belangrijke beurs voor de technische industrie in 2012,…

Geen categorie

Blokland gaat waterstraalsnijden

26-01 “We denken veel van onze bestaande klanten hiermee wel een plezier te doen.” Dat…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X