Open huis Boelens Machines

Boelens Machines bestaat 5 jaar en viert dit met een open huis van 15 tot en met 17 juni. De machineleverancier in Dongen presenteert hier haar nieuwe organisatie, maar ook zestien machines waaronder twee van de Zwitserse fabrikant Willemin, die Boelens sinds kort vertegenwoordigt.

Alex de Gelder, die sinds het vertrek van Berry Boelens de dagelijkse leiding heeft, heeft de organisatie van Boelens Machines flink aangepast. “De mensen zijn dezelfde gebleven”, zegt De Gelder, “maar we hebben nu een hele andere serviceploeg, op een ander niveau, met een hogere service tegen lagere prijzen. We bieden meer toegevoegde waarde dan voorheen.”

Hoe dat precies zit, lichten De Gelder en zijn collega’s graag toe tijdens het open huis. Daarnaast staat het hele programma van Boelens Machines demoklaar opgesteld. Blikvangers daarbij zijn twee machines van de nieuwe vertegenwoordiging Willemin. Deze Zwitserse fabrikant bouwt machines voor nauwkeurige bewerkingen, voor sectoren als de medische industrie, lucht- en ruimtevaart en microbewerkingen. “Het zijn 5-assige simultaan gestuurde machines, die naast freesbewerkingen ook draaibewerkingen kunnen doen”, legt De Gelder uit. “Ze hebben een hele lijn standaard machines van klein tot groot. Machines met pallets voor werkstukken tot 150 rond, maar ook voor 500 à 600 rond. We zullen twee machines van Willemin demonsteren.”

Verder zal een bewerkingscentrum (15.000 toeren en 48 meter ijlgang op alle assen) uit de New V-series van Leadwell worden getoond. De machines van de New V-series zijn in vergelijking met hun voorgangers van de V-series stabieler, dynamischer en sneller. Bovendien hebben ze een volledig digitale besturing. Tevens worden enkele draaibanken van Leadwell gedemonstreerd. Van Kitamura wordt een 5-assig simultaan bewerkingscentrum met draaifunctie en een nauwkeurigheid tot een halve micron getoond, van Caseneuve twee Optimax machines, van FAT de nieuwste FAT teach-in draaibank en van Abene een teach in freesbank. Ook laat Boelens de bezoekers kennismaken met een CNC draaibank van Weiler, waarvoor het net importeur is geworden, alsmede een staflader van Breuning.

Naast Boelens Machines zelf, zullen tijdens het open huis ook Teqq (integrated producthandler voor automatisering freesbanken), Erowa (span-, meet-, beladings- en datatransfersystemen) en Siemens (de nieuwste besturing) demonstraties verzorgen. Het open huis is op alle drie dagen van 13.00 tot 21.00 uur.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Hurco bundelt alle kennis in nieuwe vijfasser

06-04 Om de productiviteit, stabiliteit en nauwkeurigheid te verhogen heeft Hurco alle beschikbare kennis samengebracht…

Verspanen

Nieuw bewerkingscentrum Okuma voor grote werkstukken

09-02 De afmetingen en prestatiemogelijkheden van de nieuwe MA-8000H zijn enorm verhoogd in vergelijking met…

Verspanen

Makino a40 Special Edition voor aluminium spuitgietdelen

24-11 De nieuwe 20.000 rpm spil levert snellere bewerking met speciale PCD gereedschappen, terwijl de…

Verspanen

Metalnet anticipeert met Yasda op toenemend precisiewerk

31-03 Dankzij het grote gereedschapsmagazijn en de palletautomatisering kan Metalnet het bewerkingscentrum ook inzetten voor…

Verspanen

Hyundai Wia introduceert grote vijf-assige XF8500 met box-in-box principe

21-12 Hyundai Wia, heeft de XF8500 geïntroduceerd. Dit vijfassige verticale bewerkingscentrum is de nieuwste telg…

Verspanen

Fehlmann viert 90-jarig jubileum met nieuwe vijf-asser

16-12 Fehlmann vierde eind oktober het 90-jarig jubileum met een open huis in Seon (Z).…

Verspanen

Doosan brengt precisie en productiviteit in groot verspanen

24-09 Met de nieuwe Puma SMX5100L/LS Series heeft Doosan een multitasking draaicentrum op de markt…

Verspanen

AVB verbreedt doelgroep met nieuwe Hermle C400

18-03 Snelheid, betrouwbaarheid en efficiëntie, dat waren de belangrijkste punten waarop AVB de keuze voor…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen