Oppervlaktebehandelaars aluminium slaan nieuwe weg in

0

De Belg Ivo Vermeeren is benoemd tot voorzitter van ESTAL, de organisatie die de Europese industrie van oppervlaktebehandeling van aluminium vertegenwoordigt. De nieuwe voorzitter heeft als opdracht de vereniging verder te ontwikkelen en nieuw leven in te blazen.

Voor ESTAl wordt 2012 een belangrijk jaar. In een tijd waarin de industriële wereld geconfronteerd wordt met politieke, economische en sociale crises, stelt ESTAL zich tot doel om een steeds belangrijkere troef te zijn voor haar leden. Het voorzitterschap van Vermeeren zal gekenmerkt worden door verandering en nieuwe ontwikkelingen, te beginnen met een vernieuwde opdracht voor de vereniging, te vertalen in visie en in strategie.

Om de vereniging te helpen haar doelstellingen te realiseren, heeft ESTAL de functie van ESTAL-directeur in het leven geroepen. Deze positie wordt vervuld door dr. Dieter Brodalla uit Duitsland.

Het is de opdracht van ESTAL om de belangen van haar leden te verdedigen en te bevorderen op internationaal niveau, om actief bij te dragen tot het vinden van oplossingen voor de technische, economische en ecologische uitdagingen die te maken hebben met de productie en het gebruik van oppervlaktebehandeld aluminium en om het delen van kennis onder de leden en het ontwikkelen van nieuwe technologieën aan te moedigen.

De visie is dat oppervlaktebehandeling van aluminium veel verder gaat dan anodizeren en poedercoaten alleen. Het omvat ook niet-galvanische, chemische en elektrolytische technieken. Naast toepassingen in de architectuur en de bouw, is oppervlaktebehandeling van aluminium ook relevant voor markten zoals machinebouw, medische uitrusting, automotive, defensie, transport, luchtvaart, blikjes en verpakking, elektronische apparaten, meubilair, huishoudtoestellen, sport en vrijetijdsindustrie, zelfs in juweelontwerp.

ESTAL heeft als visie een platform te creëren op Europees niveau, voor alle behandelingen en toepassingen, hetgeen een samenspraak impliceert van industrie, leveranciers en gebruikers, zowel op lokaal, nationaal als op europees niveau. ESTAL wil uitgroeien tot de referentie en een alom erkende autoriteit, het centrum van uitmuntendheid bij uitstek op pan-europees niveau voor alles wat te maken heeft met oppervlaktebehandeling van aluminium.

De strategie is om actief contacten te leggen met alle nationale en internationale associaties op alle gebieden van behandeling en toepassing van aluminium, ook met het oog op uitbreiding van het ledenbestand.

Om toegevoegde waarde te creëren voor de leden zal ESTAL zich speciaal richten op zaken als milieu, opleiding en training, standaardisatie, PR, benchmarking, lobbying, technologie en het uitwisselen van kennis en ervaring.