Orfa Visser, Breman en Van Geenen maken RVS-ballen voor Belgisch plein

0

In het centrum van het Belgische stadje Zele liggen vanaf komend voorjaar drie glimmende petanqueballen (diameter 1.000 mm). Dit kunstwerk van Johan Walraevens is geproduceerd onder het hoofdaannemerschap van Orfa Visser.

De dieptrek- en forceerspecialist in Dronten heeft de ballen geproduceerd in samenwerking met Breman Machinery en Van Geenen. Orfa Visser heeft rondellen gesneden op de lasersnijmachine, waarna de platen zijn geforceerd tot zes halve bollen met een diameter van 1.000 mm. Breman Machinery in Genemuiden heeft hier de groeven in gefreesd, die de bollen de uitstraling geven van echte petanqueballen. Vervolgens zijn de halve bollen teruggebracht naar Dronten, waar ze netjes aan elkaar zijn gelast. Bij Van Geenen in Rijssen zijn de ballen gepolijst, waarna ze in speciale bakken terug zijn gegaan naar Orfa Visser. Hier heeft een kwaliteitscontroleur de bollen bekeken.

De petanqueballen zijn gemaakt van RVS 316 L met 6 mm als uitgangsmateriaal. Voor dit RVS met een hoger nikkelgehalte is gekozen omdat het in de buitenlucht langer mooi blijft. www.orfavisser.nl

Lees hier achtergrondinformatie over het kunstwerk van Johan Walraevens