Oude Reimer vertegenwoordigt FPT Industrie

0

Oude Reimer in Hilversum heeft de vertegenwoordiging gekregen van FPT Industrie uit Italië. FPT Industrie is fabrikant van freesmachines en kotterbanken voor het brede inzetgebied van algemene machinebouw tot en met matrijzenbouw.

Het leveringsprogramma is in drie groepen te verdelen: hogesnelheidsfreesmachines, floortype- en bedfreesmachines en kotterbanken

Matrijzenbouw

Bij de hogesnelheidsfreesmachines is met de portaalmachines een belangrijke positie in de matrijzenbouw verworven. Deze machines zijn volgens Oude Reimer snel, stabiel, nauwkeurig en betrouwbaar.

Machinebouw

Voor de algemene machinebouw heeft FPT Industrie bed- en floortype freesmachines als ook floortype- en tafelkotterbanken in het programma. Sinds in 1998 de Castel fabriek is overgenomen, heeft FPT de mogelijkheid om in samenspraak met de klant te schakelen tussen een traditionele kotterbank als wel de flexibele floortypefreesmachines.

Bekend van FPT is dat men veel gebruik maakt van hydraustatische geleidingen en van lineaire motoren bij de portaalfreesmachines. De Italiaanse machineproducent heeft meerdere patenten op naam staa. Daarvan hebben er veel te maken met de freeskoppen. Bijzonder is de klemming, onder elk gewenste hoek, van de universele freeskop met behulp van de Hirth-vertanding. Daarnaast heeft FPT een automatisch kalibratiesysteem voor de freeskoppen ontwikkeld, zodat de gebruiker snel en eenvoudig de freeskop op nauwkeurigheid kan kalibreren. Dit kan dus zonder tussenkomst van de fabriek of serviceorganisatie.

Service

In samenwerking met het servicecentrum in Frankfurt zal Oude Reimer ook de service organiseren en verzorgen.

Naast de eerder genoemde machines is FPT Industrie ook fabrikant van grote rond- en draaitafels, al dan niet met een langsverstelling. Ook hier zet men de hydraustatische geleiding in voor een zo laag mogelijke wrijving, hoog mogelijke nauwkeurigheden en lange levensduur. Een combinatie van kotter- of portaalfreesmachine met deze draaitafel resulteert in een hoog precies draai-freescentrum.