PAC intensiveert verkoop ponsmachines van Chinese fabrikant JFY

0

PAC intensiveert de verkoop van ponsmachines op de Nederlandse markt. Hiervoor zijn de contacten verstevigd met de Chinese fabrikant JFY CNC Machine, die onder meer ponsmachines en kantpersen bouwt. PAC-directeur Jan Leeuwenstein ziet in het JFY machineprogramma een sterke potentie voor de West-Europese plaatbewerkingsindustrie, gezien de interessante prijs-/kwaliteitsverhouding.

PAC in Oosterland, leverancier van machines voor de plaatbewerking en HVAC-techniek, verkocht in de jaren tachtig al de Japanse Nisshinbo ponsmachines. Volgens Leeuwenstein, die de vraag naar ponsmachines met het aantrekken van de markt weer langzaam op gang ziet komen, zijn de JFY ponsmachines een uitstekende vervanging voor Nisshinbo, dat zijn productie voor Europa ruim tien jaar geleden beëindigde. “Bij de start midden jaren tachtig met de verkoop van Japanse ponsmachines, stuitten we op veel weerstand bij het ter sprake brengen van machines van Japanse makelij. De markt heeft dat uiteindelijk, gezien de succesvolle verkoop later, snel geaccepteerd. Wij verwachten dat dit ook zo zal gaan met machines uit China. Verschil met de Japanse machines van destijds is dat de Chinese machines gebaseerd zijn op reeds bestaande modellen van succesvolle fabrikanten. JFY legt zich dus vooral toe op de bouw en steekt minder middelen in R&D, hetgeen zich uit in een lagere prijs. Bovendien gaat PAC deze ponsmachines rechtstreeks importeren, zodat we de marges van tussenschakels uitsparen. Daarmee kunnen we de JFY ponsmachines in een interessant prijssegment aanbieden.”

Componenten

Wat betreft de kwaliteit past JFY uitsluitend pneumatische, hydraulische, elektronische en besturingscomponenten van gerenommeerde leveranciers, zoals Bosch Rexroth, Fanuc en SKF toe, identiek aan componenten die ook in de ponsmachines van bekende merken worden toegepast.

Daarnaast is voor de markt de ondersteuning van de leverancier belangrijk. PAC heeft met de eerdere vertegenwoordiging van Nisshinbo ponsmachines, meer dan 30 jaar service-ervaring in zowel de Nisshinbo, door Nisshinbo gebouwde Beyeler BPM, als Pullmax ponsmachines. De ervaring vertaalt zich in kennis van de ponstechnologie en de daarbij behorende ponsgereedschappen.

JFY CNC Machine bouwt al vanaf de jaren tachtig CNC-machines en startte in de jaren negentig samenwerking met Raskin, waarmee het geavanceerde CNC-ponstechnologie in haar machineprogramma kon integreren. Ook heeft JFY in een joint venture met Beyeler moderne elektronische en hydraulische servo gestuurde kantpersen gebouwd. JFY CNC Machine behoort tot de grootste fabrikanten van CNC plaatbewerkingsmachines in China en bouwt haar machines conform ISO9001 Quality System Certificate en CE Certificaat.

De JFY ponsmachines zijn gebouwd op een gesloten frameconstructie, voorzien van digitaal instelbare hydraulische ram, een 24/32 stations turret, geschikt voor standaard Long style gereedschappen en voorzien van drie of vier Auto-Index stations.