Piab verbetert Vacuum Gripper System

0

Piab heeft de gebruiksmogelijkheden van haar Vacuum Gripper System uitgebreid. Energiebesparende functies als de Vacustat en de snelontluchtingsklep AQR02 zorgen ervoor dat bij het werken met producten als glas en metaalplaat minder perslucht nodig is.

De geïntegreerde beluchtingsklep die de Zweedse vacuümspecialist (in ons land vertegenwoordigd door Pneu/tec) hierbij toepast, zorgt ervoor dat de opgepakte delen na de vacuümhandling weer direct losgelaten worden zodat ook bij snel gebruik een feilloze, storingvrije handling is verzekerd. Voorts valt te denken aan uitrusting met een speciale veerunit, waarmee eventuele hoogteverschillen te compenseren zijn. Bovendien wijst Piab op de diverse montagehulpmiddelen die allerlei extra faciliteiten bieden in combinatie met het eerder geïntroduceerde PMAT vacuüm­handlingsysteem.

Volgens Pneu/tec is het praktische Vacuum Gripper System mede dankzij deze nieuwe accessoires op ieder gebruiksdoel af te stemmen. Men wijst hierbij onder meer op inbouw bij pick-and-place units, verpakkings- of palletiseerapparatuur, bewerkingsmachines in de metaal-, kunststof-, hout- en glasverwerkende industrie en diverse assemblage­werkzaamheden, bijvoorbeeld in de automobielindustrie. De hier opgedane ervaringen hebben aangetoond dat deze vacuümhandling tal van mogelijkheden biedt om de productiviteit te vergroten en tegelijkertijd de productiekosten te verlagen. Het efficiency-resultaat vertaalt zich niet alleen in hogere snelheden en een geringer energie­verbruik, maar ook in een grotere betrouwbaarheid.